Stefan Kitanović i Slobodan Glišić novi članovi Gradskog veća

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Na 30. sednici Skupštine grada Leskovca razrešena su dva člana Gradskog veća na stalnom radu zbog podnošenja ostavki. Radi se o Dejanu Cakiću i Radoslavu Stevanoviću. Novi članovi Gradskog veća su dr Slobodan Glišić i Stefan Kitanović, koji na ove funkcije dolaze iz kabineta gradonačelnika Leskovca, gde su radili kao pomoćnici.

Dr Slobodan Glišić je rođen 04.05.1988. godine u Leskovcu, gde i danas živi.

Studije je upisao školske 2007/2008. godine na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu, smer farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo. U četvrtoj godini osnovnih studija, 2010/2011. godine, proglašen je za najboljeg studenta ove visoko obrazovne ustanove. Diplomirao je 8. oktobra 2011. godine.

Iste godine na Tehnološkom fakultetu upisao je master studije, smer farmaceutsko-kozmetičko inženjerstvo, koje je i završio 5. oktobra 2012., odbranivši master rad na temu “Razvoj i ispitivanje novih bioaktivnih kozmetičkih formulacija“ sa ocenom 10. Tokom studiranja na master studijama ostvario je prosečnu ocenu 9,90.

Godine 2012/2013. na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu upisao je doktorske studije na smeru tehnološko inženjerstvo. Školske 2014/2015. godine angažovan je kao saradnik u nastavi na izvođenju vežbi iz predmeta matematika 1, a 2015/2016. na predmetu instrumentalne metode. Prethodne godine doktorskih studija završio je u roku sa prosečnom ocenom 10. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Razvoj biokompleksa i nanočestica bioaktivnih metala stabilizovanih oligosaharidima“ odbranio je 08.06.2018. godine, čime je stekao naučni naziv doktor nauka – tehnološko inženjerstvo.

Kao stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uključen je od aprila 2013. godine na realizaciji projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, iz programa tehnološkog razvoja (br.TR-34012), pod nazivom „Biljni i sintetički bioaktivni proizvodi novije generacije“.

Stefan Kitanović

Stefan Kitanović je rođen 24.11.1992. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, sa prosečnom ocenom 9.73 , smer Finansije, bankarstvo i osiguranje. Masterirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, sa prosečnom ocenom 9.71, smer Finansije, bankarstvo i osiguranje, na katedri za računovodstvo, informatiku i matematiku.

U toku studija osnovao je sportsko društvo na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu i bio član Izvršnog odbora univerzitetskog sportskog saveza grada Niša. Bio je član Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu. Ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu delagiran je za predstavnika studenata u najvišem predstavničkom telu studenata Univerziteta Srbije – Studentskoj konferenciji Univerziteta Srbije. Po završetku studija obavljao je stručnu praksu u Gradskoj upravi Grada Leskovca, Odeljenju za finansije, nakon čega je i volontirao na istim poslovima. Potom je obavljao poslove šefa računovodstva u Prekršajnom sudu u Leskovcu i bio član Odbora za budžet i finansije Grada Leskovca. Dobitnik je Povelje za najboljeg sportistu Grada Leskovca, stipendista fonda za mlade talente, „Dositeja“, Ministarstva omladine i sporta, stipendista Grada Leskovca „Podrška mladim talentima“, dobitnik Oktobarske nagrade Grada Leskovca za izuzetne rezultate ostvarene tokom školovanja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, iskazanu humanost, kao i za razvoj i promociju sporta u Leskovcu.

3
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
3 Autor komentara
jorgovanka tabakovicbujoSofi Marso Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
jorgovanka tabakovic
Gost
jorgovanka tabakovic

Mladi treba da se zaposljavaju to stoji, ali jednostavno ima neka radna mesta gde je potrebno veliko radno iskustvo. Ovi mladi bojim se postavljaju se jer moze lako da im se komanduje. Prema tome mladi eksperti, sa takvim ocenama treba da ste u struci a ne u politici. Politika je prvljav sport. Srećno.

bujo
Gost
bujo

Au sada ima da funkcionise Leskovac kao Svajcarski sat ali polvareni.

Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

Zaposljavanjem mladih,visoko obrazovanih sa ovakvim biografijama je jedini nacin, da zadržimo mlade od odlaska u inostranstvo. Oni su budućnost ovog grada i garancija da ce grad uspešno funkcionisati u budućem periodu.