Stanovi u Nišu – Pregled cena, ponude i preporuke po delovima grada

Modern luxury apartments reflect futuristic urban growth generated by artificial intelligence

NIŠ

(P)

Niš, jedan od najvećih gradova u Srbiji, privlači sve veći broj ljudi svojom bogatom istorijom, 

kulturnim događajima i povoljnom lokacijom. S obzirom na rastuću popularnost grada, interesovanje za kupovinu ili iznajmljivanje stanova u Nišu je u porastu. U ovom članku pružićemo vam detaljan pregled cena, ponude stanova u Nišu, preporuke po delovima grada koje će vam pomoći pri odabiru idealnog stana, kao i navesti sve prednosti i mane Niša iz ugla života u gradu. 

Cena stanova u Nišu 

Cene stanova u Nišu variraju u zavisnosti od različitih faktora kao što su lokacija, veličina stana, spratnost, stanje i opremljenost. U centralnim delovima grada, cene stanova su nešto više u poređenju sa perifernim delovima. Na primer, za jednosoban stan površine oko 30-40 kvadratnih metara, cene se kreću od 30.000 do 50.000 evra. Za veće stanove sa više soba i boljom lokacijom, cene mogu dostići i preko 100.000 evra. Važno je napomenuti da cene stanova mogu varirati u zavisnosti od aktuelne situacije na tržištu nekretnina.

Ukoliko se odlučite za kupovinu stana, trebalo bi da budete spremni da izdvojite dodatna sredstva za troškove kao što su porez na prenos apsolutnih prava, takse, agencijske provizije i slično. Takođe, ukoliko planirate da se odlučite za stambeni kredit, raspitajte se o aktuelnim kamatnim stopama i uslovima kod različitih banaka, količini novca potrebnog za učešće. 

Pregled ponude stanova u Nišu

Ponuda stanova u Nišu je raznovrsna i može zadovoljiti različite potrebe i preferencije. U gradu postoji širok spektar stanova koji se nude kako za prodaju, tako i za iznajmljivanje – od manjih stanova za studente ili mlade ljude do većih porodičnih stanova. Takođe, postoji mogućnost izbora između novogradnje i starih stanova, u zavisnosti od vaših preferencija i budžeta.

Kada tražite stan, imajte na umu nekoliko faktora kao što su lokacija, infrastruktura, blizina škola, prodavnica i javnog prevoza. Proverite i da li u blizini ima zelenih površina, parkova ili sportskih terena ukoliko vam je to važno. Prilikom pregleda stanova, obratite pažnju na stanje zgrade, održavanje, kvalitet gradnje i prisustvo lifta.

Pregled ponude po delovima grada i preporuke

Niš se sastoji od različitih delova koji imaju svoje specifičnosti i prednosti. Evo pregleda nekih popularnih delova grada:

 • Centar: Centar grada je atraktivna lokacija koja nudi blizinu svih važnih institucija, trgova, restorana i kulturnih događaja. Stanovi u centru su često traženi, ali imaju i više cene u poređenju sa drugim delovima grada.
 • Bulevar: Bulevar je poznat po svojim živahnim ulicama, šoping centrima i brojnim ugostiteljskim objektima. Ovaj deo grada nudi raznoliku ponudu stanova, a mnogi od njih su moderni i novije gradnje.
 • Medijana: Medijana je miran i zeleni deo grada, pogodan za porodični život. Stanovi u ovom delu grada često imaju veće površine, terase i blizinu parkova.
 • Crveni Krst: Crveni Krst je popularan među mladim porodicama zbog svoje blizine obrazovnih institucija, sportskih terena i parkova. U ovom delu grada možete pronaći stanove različitih veličina i cena.
 • Palilula: Palilula je jedan od najvećih delova grada i nudi raznoliku ponudu stanova. Ovaj deo grada je dobro povezan sa ostalim delovima grada i stoga je dobar izbor bez obzira gde se nalazi vaša odredišna tačka. 

Kada birate deo grada za život, razmislite o svojim potrebama i preferencijama. U zavisnosti od toga da li želite živahan ili miran deo grada, blizinu određenih objekata ili veću površinu stana, možete pronaći idealan deo grada za vas.

Ukoliko želite da se informišete o aktuelnoj ponudi stanova u Nišu, posetite stanovinis.rs i pronađite idealno rešenje za vas. Na sajtu možete pregledati dostupne stanove, filtrirati prema vašim kriterijumima i dobiti više informacija o svakom stanu.

Prednosti i mane života u Nišu

Na osnovu mišljenja stanovnika Niša i svih onih koji trenutno borave u njemu, izdvojili smo najvažnije prednosti i mane života u gradu. Pogledajte ih u nastakvu. 

Zbog čega je Niš odličan izbor za život

U nastavku su navedene glavne prednosti života u Nišu:

 • Povoljna lokacija: Niš se nalazi na raskrsnici puteva koji povezuju različite delove zemlje. Ova povoljna geografska pozicija omogućava lako putovanje ka drugim gradovima i regionima u Srbiji, kao i ka inostranstvu.
 • Kulturno nasleđe: Grad Niš je bogat kulturnom istorijom, sa mnogim značajnim spomenicima i lokalitetima. Poznata tvrđava Niš i Ćele kula su samo neki od simbola koji privlače turiste i ljubitelje istorije.
 • Pristupačne cene: U poređenju sa većim gradovima poput Beograda, život u Nišu je znatno jeftiniji. Cene stanova, hrane, usluga i zabave su pristupačne, što čini Niš privlačnim za one koji žele ekonomičan način života.
 • Univerzitetski grad: Niš je domaćin nekoliko renomiranih univerziteta i visokih škola. To ga čini živopisnim studentskim gradom sa brojnim mogućnostima za obrazovanje i kulturne aktivnosti.

Koje su loše strane života u Nišu?

Građani Niša su izdvojili Niš kao nepovoljan za život zbog sledećih činjenica:

 • Saobraćajna gužva: Kao veliki grad, Niš može imati probleme sa saobraćajnom gužvom, posebno u špicevima. To može dovesti do povećane potrošnje vremena i frustracija za stanovnike koji se svakodnevno kreću po gradu.
 • Nedostatak radnih mesta: Iako se situacija polako poboljšava, Niš se suočava sa izazovima u vezi sa zapošljavanjem i ekonomskim razvojem. Neadekvatna radna mesta mogu biti izazov za mlade ljude koji traže karijerne mogućnosti.
 • Ograničene kulturne ponude: Iako Niš ima bogatu istorijsku i kulturnu baštinu, ponuda kulturnih događaja i zabave može biti ograničena u odnosu na veće gradove. Nedostatak velikih pozorišta, bioskopa i koncertnih sala može uticati na one koji traže raznolike kulturne aktivnosti.
 • Ograničene mogućnosti za određene profesije: U nekim oblastima, poput specijalizovanih medicinskih usluga ili visokotehnoloških industrija, Niš može imati ograničene mogućnosti za profesionalni razvoj.

Ukupno, život u Nišu ima svoje prednosti i mane. Važno je uzeti u obzir svoje lične prioritete i ciljeve prilikom donošenja odluke o tome gde živeti. Niš nudi povoljnu lokaciju, kulturno nasleđe i pristupačne cene, ali istovremeno se suočava sa izazovima kao što su saobraćajna gužva i ograničene radne mogućnosti u određenim sektorima.

Stanovi u Nišu pružaju raznolike mogućnosti za stanovanje i investiranje. Cene stanova variraju u zavisnosti od lokacije i karakteristika, a grad nudi širok spektar stanova za prodaju i iznajmljivanje. Prilikom donošenja odluke, važno je istražiti tržište, posetiti različite stanove, razmotriti svoje potrebe i finansijske mogućnosti, kao i uzeti u obzir preporuke po delovima grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare