Stanković sa studentima Odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu

BEOGRAD

Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa je danas u Palati Srbije , razgovarao sa studentima Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu.
Nakon što je studentima poželeo dobrodošlicu, predsednik Koordinacionog tela je istakao da Odeljenje Ekononskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu do sada ima 89 diplomiranih studenata, kao i da je je stav Koordinacionog tela da bi 20 svršenih studenata tog fakulteta treblo da bude primljeno u radni odnos na fakultetu u Bujanovcu, kao i u firmama i lokalnim samoupravama Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Stanković je rekao da bi Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu trebalo, za deset do petnaest godina, da postane samostalan fakultet sa svojim kadrom, koji bi uključivao najbolje svršene studente tog fakulteta.

On je posavetovao prisutne studente da nakon završetka studija treba da nastave da rade, da se usavršavaju i povezuju, dodavši da je Koordinaciono telo tu da im pomogne.
Stanković je istakao da prisutni studenti treba da unesu ekonomski boljitak na prostor opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, jer u toj oblasti trenutno nema stručnjaka koji su potrebni.

Zamolio je studente za saradnju i da se obrate Koordinacionom telu za pomoć kada nešto ne budu znali da urade.

Naglasio je da država ima obavezu da im ukaže šansu, i da će se Koordinaciono telo, zajedno sa lokalnim samoupravama, potruditi da se data obećanja realizuju.
Studentima se obratila i Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede Republike Srbije, koja je objasnila da je u Ministrastvu privrede zadužena za mala i srednja predućeća, projekte koji se finasiraju iz fondova EU i za razvoj preduzetništva.

Ona je ohrabrila prisutne studente da nakon završetka studija ili ostanu na fakultetu ili posao pronađu u privredi pomenutih opština. Naglasila je da je 2017. godina proglašena za godinu preduzetništva i predložila studentima da pogledaju programe Ministarstva za započinjanje sopstvenog poslovanja. Istakla je da je Ministarstvo privrede otvoreno za saradnju i da može, po potrebi, da organizuje kratke kurseve za prisutne studente.
Stanković i studenti su ostatak vremena proveli u postavljanju pitanja i davanju odgovora, kao i u druženju.
Na sastanku su bili prisutni i predstavnci Misije OEBS u Srbiji, Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu i šef kabineta predsednika opštine Bujanovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare