Stankovic : Nemamo ništa protiv da Albanac vodi KT

BUJANOVAC

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stankovic rekao je danas u Bujanovcu da je sa novoizabranim predsednikom te opštine Šaipom Kamberijem razgovarao o aktuelnim projektima ali i o nastavku razgovora po sedam tačaka koje su pre nekoliko godina definisali politički predstavnici Albanaca a usvojila Vlada Srbije kao platformu za razgovore.
Stankovic je rekao da su posebno razgovarali o ideji da se posebna pažnja i znatno veća sredstva opredele za poljoprivredu i za proizvodnju duvana.
Kamberi je ukazao da je to veliki problem za mnoge porodice koje su živele od toga, rekao je Stankovic.

On je rekao i da su sa Kamberijem razgovarali o terminima za nastavak razgovora po sedam tačaka i o problemu udžbenika na albanskom jeziku.
“Mi smo upoznati sa idejom da Albanac vodi Koordinaciono telo i nemamo ništa protiv, rekao je Stankovic.
Kamberi se založio da više novca u narednom opšstinskom budžetu bude izdvojeno za poljoprivredu.
Na pitanje novinara JUGpressa da li je već dogovoreno ko će biti predlog Albanaca za čelno mesto u Koordinacionom telu, Arifi je rekao da “nisu stigli do te faze” .
“Mi smo otvoreni za saradnju sa Vladom Srbije, kao što je naš poslanik već najavio. On je deo poslaničke grupe stranke vojvodjanskih Madjara i deo je Vlade Srbije”, rekao je Kamberi i dodao da je ” prioritet nad prioritetima razgovor o sedam tačaka”.

Bujanovca Stankovic Kamberi

Bujanovca Stankovic kamberi 2

Šaip Kamberi

Zoran Stankovic

Zoran Stankovic 2

Šaip Kamberi 1

Saip kamberi 3

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare