Stanković: Hitno preduzeti konkretne mere protiv zagađenja vazduha

NIŠ

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha i da Radna grupa i Gradski štab za vanredne situacije podnesu izveštaj o radu i rezultatima. 

„Tek što je počela grejna sezona, ponovo se javlja problem sa zagađenjem vazduha. Vidljivost je još više smanjena zbog magle koja se spušta kako u jutarnjim tako i u večernjim časovima. Zbog toga je otežano i usporeno kretanje autobusa, automobila, pa je i zagađenje od izduvnih gasova veće.

Ovako loš vazduh Nišlije udišu godinama, a čini se da se ništa nije promenilo ni u odnosu na početak godine, kada sam kao odbornik Skupštine Grada Niša, organizovao građanski protest i predložio konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha u Nišu.

Posledica zagađenosti vazduha je povećan broj obolelih od bolesti pluća, srca i krvnih sudova. Permanentno loše stanje vazduha takođe dovodi do smanjenja imuniteta, što u vreme epidemije Covida 19 može samo da dovede do povećanja broja zaraženih“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

„Do situacije da imamo visok stepen zagađenja vazduha došli smo nemarnom politikom Gradskog rukovodstva. Zato zahtevam Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša i da se Izveštaj dostavi na uvid svim odbornicima i javnosti. Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu“ – rekao je Stanković.

„Potrebno je u hitnom roku preduzeti konkretne mere za suzbijanje i otklanjanje štetnih posledica po zdravlje naših sugrađana, koje su već nastale zbog povećanog zagađenja vazduha“ – zaključio je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare