Stanari zgrade u ulici Svetozara Markovića protestom brane svoj parking

NIŠ

Elektronske rampe u ulici Svetozara Markovića broj 1 bio je povod da se stanari okupe i da protestom izraze svoje nezadovoljstvo jer će ostati bez parking mesta koja su godinama koristili. Na pomenutom parkingu ima 40 mesta a koristili su ih stanari zgrada u ovoj ulici ali i stanari zgrada sa Sinđelićevog trga broj 18. Prostor će sada dobiti javnu namenu.               

„Ova rampa koja je podignuta zahvaljujući inicijativi bivšeg gradonačelnika Bulatovića sada je skinuta. Mi nemamo predstavu o tome o čemu se radi. U jednom od papira koji je izdalo JP Direkcija za izgradnju grada stoji, a radi se o nalogu, stoja da „na prilazu parkinga zgrade u Svetozaru Markoviću iz ulice Generala Tranijea, postaviti fizičku prepreku, rampu na regulacionu liniju kako bi se sprečilo nekontrolisano ulaženje vozila na parkong pomenute zgrade“, kaže stanar Vukman Krivokuća.

                Tihomir Spasić, upravnik zgrade na Sinđelićevom trgu 18 kaže da je problem u tome što građevinska inspekcija hoće da sruši stubiće na legalno postovaljenoj rampi pre 20godina.

                 Pomoćnica gradonačelnice za građevinarstvo Marina Živulović kaže da je uvidom u katastar Uprava za građevinarstvo utvrđno da je vlasnik prostora na kome se nalazi parking Grad Niš.

                „Kroz katastar i praktično i formalno Grad je vlasnik 430 metara kvadratnih zemljišta, tako da stanari oko svojih zgrada nemaju ni dvorišni prostor. Sve je gradsko zemljište, a to znači da su oni rampama zauzeli gradsko zemljište, uzurpirali ga, a pored postavljanja rampi koja je na gradskom zemljištu i pristup površini javne namene, trotoaru i kolovozu“, kaže Marina Živulović.

              Tihomir Spasić pak dodaje da svaki vlasnik stana ima ugovor u kome piše da ima pravo trajnog   korišćenja dvorišta za parkiranje automobila.

               Živulovićeva još kaže da je parking postavljen i ograđen bez građevinske dozvole.

               „Građevinsku dozvolu stanari ne mogu da dobiju jer se radi o gradskom zemljištu koje ima jednu drugu namenu i zbog toga te rampe moraju da se uklone. Osim toga, stanari ove tgrade su kontejnere koji treba da stoje u njihovim smećarama izbacili na totoar preko puta ispred zgrade Uprave za građevinarstvo“, kaže Marina Živulović.

                Kako će se ovaj spor rešiti znaće se već narednih dana.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sramota
Sramota
2 godine pre

Alo, Krivokuċe, i ostali brkati Krajiški oficiri. Zar vam je malo privilegija koje ste imali u JNA, pritom ste izdali zemlju (rasturila se SFRJ), izgubili sve ratove…
Skupite pare pa kupite placeve.