Stacionar Radon i četvrti put u Kovid sistemu

NIŠ-NIŠKA BANJA

Stacionar Radon je od juče četvrti put u sistemu privremenih kovid bolnica. Prema rečima direktorke Instituta „Niška Banja“ profesorke dr Marine Deljanin Ilić

Oslobođeno je 100 ležajeva od kojih su 50 sa kisoničkim mestima. Prvi pacijenti su već primljeni ii ma ih 24, a 19 njih zahteva kiseoničku podršku.

“Pacijente kod nas upućuje Klinika za infektivne bolesti. Za sada su to ljudi od 40 do 65 godina. Uglavnom su nevakcinisani mada ima i vakcinisanih. Od  24 njih 19 zajteva kisoničku podršku”, kazala je dr Marina Deljanin Ilić.

                       Ona je dodala da je objekat u kome su smešteni kovid pacijenti odvojen od ostalih objekata u kojima se leče pacijenti sa drugim problemima, kardiovaskulranim ili reumatskim.

                        “ Konstantno nam rade dve kardiološke ambulante, rade ambulante za reumatološke bolesnike, klinike za reumatologiju, sala za ortopediju i radiće banjsko kupatilo kao i fizijatrijske ambulante.Ostavili smo i jedan smanjeni  deo postelja u stacionaru Terme kako bi  pacijentima koji su preživeli infarkt ili su imali operaciju na srcu obezbedili rehabilitaciju”, kazala je dr Marina Deljanin Ilić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare