Štab za vanredne situacije u Crnoj Travi doneo niz mera

CRNA TRAVA

Štab za vanredne situacije opštine Crna Trava je na današnjoj sednici doneo niz odluka u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja.

ODLUKA
Član 1.
Za vreme trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji proglašenog 16. marta 2020.godine zbog epidemije „korona virusa“, na području opštine Crna Trava se uvode sledeće mere radi sprečavanja širenja virusa i oboljevanja građana:

 1. Igraonica, teretana, Dom kulture i karate klub na području opštine Crna Trava neće raditi dok je na snazi Odluka Republičkih organa o proglašenju vanrednog stanja.
 2. Kafane, kafići i restorani na području opštine Crna Trava mogu da rade u radnom vremenu od 07 do 20 časova, uz maksimalni broj od 25 lica u navedenim objektima dok traji vanredno stanje.
 3. Trgovinske radnje na području opštine Crna Trava će raditi od 07 do 20 časova svakog dana, bez zadržavanja kupaca u prodajnim objektima po izvršenoj kupovini.
 4. Apoteka će raditi u radnom vremenu od 9,30 do 14,30 časova svakog radnog dana, uz obavezu apoteke da obezbedi zaštitna medicinska sredstva i lekove u dovoljnim količinama za potrebe građana opštine Crna Trava.
 5. Pijaca će raditi ponedeljkom u vremenu od 07 do 12 časova.
 6. Organizovan prevoz u organizaciji opštine Crna Trava za potrebe građana opštine u uslovima vanrednog stanja obavljaće se u dane ponedeljak i petak na relaciji Preslap- Crna Trava i obratno, sa redom vožnje kao pre proglašavanja vanrednog stanja.
 7. Javni prevoz na relaciji Leskovac-Gradska i Leskovac-Crna Trava će se obavljati bez ikakvih redukcija u odnosu na javni prevoz pre proglašavanja
  vanrednog stanja, osim u ograničenjima u slučaju izvođenja radova na magistralnom putu Leskovac-Vlasotince-Crna Trava.
  • Član 2.
  Protiv lica koja ne poštuju mere iz ove Odluke podneće se odgovarajuće prijave nadležnim državnim organima.
  Član 3.
  O poštovanju mera iz ove Odluke staraće se Štab za vanredne situacije opštine Crna Trava.
  Član 4.
  Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja na internet sajtu opštine Crna Trava i na oglasnoj tabli opštine.
  KOMANDANT
  PREDSEDNIK OPŠTINE Slavoljub Blagojević
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare