Štab za vanredne situacije o aktivnostima na saniranju štete od poplava

VRANJE

Članovi Štaba za vanredne situacije koji je zasedao u sredu prihvatili su Informciju o preduzetima merama i aktivnostima na saniranju posledica od poplava koje su zadesile Vranje tokom avgusta.

Zbog mogućih pojava novih odrona i klizišta predloženo je da MBA ,,Ratko Mitrović“ ogranak Vranje obezbedi pojačan nadzor i angažovanje mehanizacije na tekućem održavanju puteva. To se posebno odnosi na državni putni pravac Vranje – Vlase na području Poljanice.

Službenici na poslovima poljoprivrede i vodoprivrede u obavezi su da obiđu i sagledaju stanje svih rečnih vodotokova drugog reda, koji su u nadležnosti jedinice lokalne samouprave. Neophodno je da potom dostave predlog o neophodnim radovima na čišćenju i uređenju u 2019. godini. Sačinjeni izveštaj biće predat Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima do kraja ove godine.

Usvojen je i predlog izmene i dopune zaključaka o formiranju stručno-operativnih timova za zaštitu i spasavanje, kao i informacija o stanju protivgradne zaštite na teritoriji grada Vranja.

Štabom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare