Šta su tražili privrednici od gradonačelnika

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović održao je još jedan sastanak sa privrednicima sa teritorije grada rekavši da lokalna samouprava grada Leskovca nastoji da uvek pomogne onima koji doprinose razvoju privrede i otvaranju novih radnih mesta.

„Trudimo se da komunikacija sa privrednim subjektima bude konstantna i kvalitetna i Dan otvorenih vrata gradonačelnika je jedan od načina da nastavimo da stvaramo povoljne uslove za razvoj privrede. Krajem prošlog meseca smo razgovarali sa vašim kolegama, održali konstruktivan sastanak, kada su izneli svoje pohvale, predloge, sugestije, kritike, a danas nastavljamo dalje sa vama, sve u cilju održavanja odlične komunikacije. Sa mog apekta, komunikacija je na visokom nivou, što ne znači da ne možemo u narednom periodu da je unapredimo.“ Miloš Cvetanović, načelnik Gradske uprave, odgovorio je na pitanje koje je na prošlom sastanku gradonačelnika i privrednika postavio Jovan Stojković, vlasnik firme „Guma promet“ i koje je u vezi za PGR-om 7 rekavši da je inicijativa upućena nadležnima, odnosno urbanistima i JP „Urbanizam i izgradnja“, te da se očekuje da se pokrene izrada dopune PGR-a 7 na sednici Skupštine grada koja će se održati u januaru mesecu, a biće dato i na javni uvid.

Jovan Stojković, vlasnik firme „Guma promet“ je na ovom sastanku najavio izgradnju objekta u kojem planira zaposlenje većeg broja radnika te uputio molbu službama da u procedurama budu brže.

Njemu je šefica Odeljenja za urbanizam Jasminka Milenković odgovorila da su sve službe uvek na raspolaganju investitorima i svima koji planiraju ulaganje u Leskovcu i da službe rade sve u skladu sa zakonom o planiranju i izgradnji.

Igor Stojanović, vlasnik restorana „Bel“, uputio je pitanje o izmeni PGR-a 1, kao i pitanje u vezi sa kružnim tokom kod naselja Ančiki. Gradonačelnik Cvetanović je pojasnio da je upit za kružnu raskrsnicu poslat republičkim institucijama, dok je Jasminka Milenković kazala da se delimično rešio problem, da se usvojen Generalni urbanistički plan koji je dao mogućnost da se PGR 1 uskladi kroz izmenu planskog dokumenta.

Vlasnik kompanije „Dits“ Slaviša Cvetković je uputio pitanje vezano za infrastrukturno uređenje za lokaciju na kojoj poseduje parcelu i pohvalio ulaze i izlaze iz grada. On je rekao i da planira proširenje proizvodnje avgusta meseca naredne godine.

Odgovorio mu je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ rekavši da je cilj uređenje saobraćajnice između Donjeg i Gornjeg Sinkovca, pored kasarne, da je izabran izvođač radova i da se uskoro očekuje početak radova, kao i izgradnja cevovoda sa 16,5 miliona dinara.

Cvetanović je upitao svoje saradnike u vezi sa delom stare autobuske stanice, na šta je šefica Odeljenja za urbanizam Milenković odgovorila da se na tom delu plan predviđa parkić, da je to javna površina, dok je za plavi paviljon rečeno da je isplanirana površina za parking prostor.

Cvetanović je istakao da je najveći problem u gradu parking, i najavio da će se uskoro krenuti sa uređujem parkinga iza objekta Upravnog okruga. On je rekao i da grad ima problema sa kapacitetom u dečijim vrtićima, te pozvao privrednike da pomognu u rešavanju, s obzirom da grad daje posticaje za privatne vrtiće.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
licemerje
licemerje
1 godina pre

Što ne napravi vrtiće, nisu skupi.