ŠTA SU TRAŽILI GRADJANI

LESKOVAC

Desanka Živković je iz Turekovca. Na razgovor sa gradonačelnikom došla je zbog sina, koji je završio Elektrotehnički fakultet i radi u Crnoj Travi na određeno vreme.

“Sin radi u školi u Crnoj Travi kao nestručno lice. U Beogradu, kada sam išla na razgovor, rekli su mi da se javim gradonačelniku. Već sam jednom razgovarala sa nekim ovde. Ja sam zadovoljna, moj sin ima platu, ne smeta što je u Crnu Travu, ali redno je da bude primljen u stalni radni odnos jer svake jeseni strepi da li će direktor da ga otpusti ili će da mu produži ugovor, kaže Desanka.

Pri tome, ona ističe da ima sudski problem i imovinske sporove sa komšijama, pa, budući da nema novca, očekuje da sin dobije stalni posao i pomogne joj da reši ove probleme. Ona naglašava da zna da joj gradonačelnik ne može pomoći kada je sud u pitanju, ali zato može kada je reč o poslu za sina.

Glogorije Cvetković, u ime žitelja ulice Sinđelićeve u mesnoj zajednici Veljko Vlahović, sa gradonačelnikom je razgovarao o problemu sanacije ove ulice, koja se nalazi u samom centru grada. Tu je bio stari Kasparov most, taj put postoji sigurno preko 200 godina, sada su mnogi napravili garaže bez dozvola, pa je ulica postala teško pristupačna, kaže Cvetković i dodaje:

“Sinđelićeva ulica krnji ugled celog grada. Fekalije izlaze na ulicu, ulica je puna rupčaga, a kada padne kiša gazimo u blatu do kolena, a do kuća možemo samo čamcem da dođemo. Ulica je nepristupačna za hitnu pomoć, vatrogasce. Obratio sam se gradonačelniku i obećali su da će taj problem da bude rešen, u kom roku, nije rečeno.

Miomir Rašić iz Leskovca je došao tražeći posao za ćerku.

“Moja ćerka je radila u „Trgorpmetu“, ima 13 godine radnog staža, razvedena je i ima dvadesetogodišnju ćerku koja isto ne radi. Obratio sam se gradonačelniku i rekao da tražim sigurno mesto jer je samohrana majka. Gradonačelnik mi je odgovorio – nemojte više ništa da mi govorite, možete da idete, ako tako uslovljavate. Ja tražim sigurno mesto za ćerku, da je ne šetaju, nego da dobije administrativni posao negde na šaleru, u bolnici ili bilo gde. Ona ima višu ekonomsku školu, kompjuterski kurs i položen vozački ispit. Ja sam bio na njegovu promociju sa 76 godina, i uvek sam bio uz njega, mislio sam da će da se ceni kvalitet i da će moći da se živi, ali od toga nema ništa, kaže Rašić koji sada ima 82 godine i sa svojom skromnom penzijom izdržava ćerku i unuku.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare