ŠTA STVARNO MENJA ANEKS UGOVORA SA FIRMOM “METROPARKING JUG”

LESKOVAC

Suština aneksa ugovora grada Leskovca  sa „Metroparking jugom“ DOO Leskovac, koji je usvojen na današnjoj sednici Skupštine grada, je da su pobrojane pojedinačno investicije sa datumom realizacije, u ukupnoj vrednosti od 30 miliona dinara.

„Cilj je da investicije budu usmerene na uređivanje neuređenog i nekontrolisanog javnog prostora unutar i u okruženju stambenih zgrada u gradskom jezgru. Time će se povećati broj parking mesta, urediće se građevinsko zemljište, kako bi činilo urabanu celinu sa okruženjem, rekao je grdaonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Šef odborničke grupe opozicione SDS Bratislav Perić dao je apsolutnu podršku potpisivanju ovog aneksa i „priznao“ je da je, u vreme vlasti DS-a kome je i on pripadao, glasao za ugovor koji nije video, i da je spreman da zbog toga snosi političke posledice. On je insistirao na raskidu ugovora sa „Metroparkingom“ i pozvao se na Zakon o obligacionim odnosima. Cvetanović je odgovorio da ugovor nije „naivno“ pravljen tako da ne može lako da se raskine. Ukoliko ne ulože 30 miliona u infrastrukturu, kako je predviđeno akensom, lično ću tražiti raskidanje ugovora, naglasio je Cvetanović.

Zamenik gradonačelnika Dragan Jovanović rekao je da Jedistvena Srbija jeste bila za raskid ugovora, ali da su svi stručnjaci i pravnici koji su imali uvid u ugovor rekli da bi grad, u slučaju raskida, plaćao „Metroparking jugu“ izgubljenu dobit u narednih 20 godina.

Samostalni odbornik Aleksandar Pejčić rekao je da je ugovor trebalo raskinuti još 2010. godine, kada je DSS prikupila 8.000 potpisa građana koji su to podržali. Dodatni argumet za raskid ugovora je činjenica da ova firma, po osnovu poreza na dodatnu vrednost, duguje državi 17 miliona dinara, rekao je Pejčić.

Interesantno je to da u vreme dok je vođena rasprava o ovoj tački dnevnog reda u sali Skupštine nije bilo ni jedanog odbornika opozicione DS, u čije vreme je poptisan prvi ugovor sa ovom firmom.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare