Šta se desilo u Knaufu u Surdulici?

SURDULICA

Narodni  poslanik I predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev rekao je danas za JUGpress da je u fabrici Knauf u Surdulici izbio požar ali da druge detalje još uvek ne zna jer je opštinski ekološki inspektor ispred fabrike i čeka kolegu iz republičke inspekcije.

„Nas su gradjani obavestili da se juče pojavio dim i mi smo, kao lokalna samouprava, poslali inspektora za zaštitu životne sredine da proveri o čemu se radi. Ona je bila na licu mesta i sadav čeka republičke inspektore jer mi nemamo, kao lokalna inspekcija, ingerencije da udjemo u fabriku.

Ali mi, kao lokalna samouprava, nemamo poverenje u republičku inspekciju jer smo nekoliko puta tražili da zajedno udju u fabriku a to nije ispoštovano“, rekao je Tončev.

U Policijskoj upravi u Vranju su nas uputili na opštinksog inspektora za zaštitu životne sredine jer, kažu, policija nema ingerencije u ovakvim slučajevima. U ovom trenutku se ne zna sigurno ni da li ima povredjenih u fabrici kao ni da li je u pitanju požar ili eksplozija.(

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare