Šta se dešava sa Fabrikom obuće „Geoks“?

VRANJE

U Vranju se već neko vreme govori da će italijanska Fabrika obuće „Geox“ napustiti ovaj grad.

Tu vest niko od zvaničnika nije ni potvrdio ni demantovao, a radnici strahujuju da ne ostanu bez posla. U ovoj fabrici je zaposleno oko 1.200 radnika.

Pojedini mediji su objavili da fabrika nije radila u prethodnih mesec dana, jer su zaposleni bili na kolektivnom godišnjem odmoru i da se jedan deo radnika nalazi na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje.

Interesantno je i da njihova jedina prodavnica u gradu uveliko prodaje obuću po sniženim cenama. Gužve su velike i kupcima nije teško da čekaju u redu. Pa i taj podatak tera na sumnju da nešto nije u redu.

„Geox“ je u Vranju krajem januara 2016. godine, svečano otvorio Aleksandar Vučić.

Tada je zvanično saopšteno da je ova italijanska fabrika  od države dobila 11,25 miliona evra subvencija. To znači da je po svakom planiranom zaposlenom dato iz budžeta po 9.000 evra.

Strani investitor je bio u obavezi da održi investiciju najmanje pet godina nakon realizacije projekta, da u tom periodu ne smanjuje broj zaposlenih i da redovno isplaćuje ugovorenu zaradu.

Taj period je prošao, pa nije poznato da li je to povod da se po Vranju priča da Italijani uskoro odlaze ili je nešto drugo u pitanju.

Zvaničnici ni u fabrici, ni na lokalu se tim povodom ne oglašavaju, pa se za sada može samo nagađati.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare