ŠTA PREDVIĐA PLAN ODBRANE OD POPLAVA?

LESKOVAC

 

Na teritoriji grada u ovoj godini predviđeni su radovi na ukupno devet lokacija, u vrednosti od 3,7 miliona dinara, koje su tokom poplava u aprilu i maju prošle godine klasirane kao uska grla u sistemu odbrane od poplava, o čemu opširnije piše najnoviji broj Nove Naše reči. O ovoj temi bilo je reči i na sednici Saveta Jablaničkog upravnog okruga, gde je zaključeno da lokalne samouprave ozbiljno prilaze ovom problemu i ulažu značajna sredstva u preventivu, ali da je neophodno međusobno povezivanje i zajedničko delovanje opština u okrugu.

U javnim radovima, koji će početi da se sprovode između 1. i 10. septembra, biće angažovano 196 nezaposlenih lica i osoba sa invaliditetom. Ove godine Zakonom o zapošljavanju predviđene su brojne novine u organizovanju javnih radova, o čemu opširnije piše Nova Naša reč. Ovaj broj leskovačkog nedeljnika piše o tome kako je protekao Vinski bal u Vlasotincu, deseta jubilarna Grdelička regata, kao i kako teku pripreme za 26. Roštiljijadu u Leskovcu.

Nova Naša reč piše o tome kako je opremljena Sigurna kuća u Leskovcu, ko su bili donatori i kako će raditi prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja. Tu je i više priloga iz poljoprivrede, o tome koliko će zbog suše biti manji rod kukuruza, povrća i voća, kako se sprovodi akcija prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja i kako pčelari da se bore protiv krađe košnica, koja zadnjih godina uzima sve više maha.

Nova Naša reč, u tekstu objavljenom na srpskom i romskom jeziku, piše o tome šta predviđa nova Strategija inkluzije Roma od 2015. do 2025. godine.

Nova Naša reč prenosi potresnu priču o Nadi Stojković i njenoj ćerkiLjiljani koje boluju od karcinoma, i o tome kako je udruženje obolelih od raka „Hrast“ prepoznalo teškoće sa kojim se suočava porodica Stojković i u više navrata joj pružilo pomoć u novcu, životnim namirnicama i odevnim predmetima.

Na sportskoj strani Nova Naša reč donosi priču o Maji Miljković, košarkašici iz Leskovca, koja će sledeće sezone igrati u Belgiji i koja priča o svom putu do uspeha, šta je još interesuje pored sporta i kakav je položaj ženske košarke u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare