ŠTA LESKOVCU DONOSI REFORMA ADMINISTRACIJE?

 

LESKOVAC

Najnoviji broj Nove Naše reči piše o tome šta će Leskovcu doneti projekat regulatorne reforme, koji je nedavno završen. Pojednostavljivanjem ili ukidanjem pojedinih administrativnih postupaka uštede u privredi iznosiće 2,9 miliona evra, tvrde u OPTIMUS-u, koji je srpovodio projekat.

Nova Naša reč piše o tome kada će biti renovirana jedna od najprometnijih ulica u gradu, 28. marta, kao i gde je sve zamenjena stolarija u okviru projekta unapređenja energetske efikasnosti.

Odlazeći ambasador Holandije u Srbiji Loran Stokvis za Novu Našu reč govori o putu Srbije ka EU, otvaranuju prvih poglavlja, šansama srpske ekonomije,  pravima manjinskih zajednica, korupciji, svojim utiscima iz Srbije.

Potpisivanjem ugovora između grada i Nacionalne službe za zapošljavanje započelo se sa realizacijom Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, objavljivanje konkursa očekuje se ovih dana, piše Nova Naša reč.

Ovaj broj leskovačkog nedeljnika donosi izveštaj sa poslednje sednice Gradskog veća na kojoj je, između ostalog, bilo reči o tome kako je protekla prolećna setva, kakvo je stanje kukuruza, kao i kako se odvija žetva. Tu je i savet poljoprivrednicima kako da obave najvažniji posao posle žetve – obradu zemljišta i pripremu za jesen.

Vlada Srbije preduzima mere u cilju zaštite i pospešivanja poljoprivredne proizvodnje na jugu Srbije, piše Nova Naša reč. Za uređivanje atarskih puteva ove godine biće idzvojeno preko 17 miliona dinara, pri čemu će veći deo sredstava obezbediti grad. Povrtari iz leskovačkog kraja, koji su prvi put imali priliku da učestvuju u radu Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije, traže od Vlade Srbije da uredbama zaštiti njihovu proizvodnju, o čemu opširnije piše Nova Naša reč.

O aktuelnoj političkoj situaciji , ali i o srpskoj političkoj sceni u prošlosti, mogućnosti da se opozicija ujedini i incidentima na Kosovu  za Novu Našu reč govori predsednik Nove stranke Zoran Živković. Iz političkog života grada Nova Naša reč piše o skupštini radikala, kao i stranačkim aktivnostima demokrata i romske stranke „Jedinstvo“.

Kako je protekao 10. leskovački Karneval i ko su pobednici, od koga je leskovačka Narodna biblioteka na poklon dobila 1.000 knjiga, kao i o incidentu u Grdelici, kada je napadnut vlasnik TV „Klisura“, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Ovaj broj donosi i intervju sa Miloradom Krivokapićem, predsednikom Vaterpolo saveza Srbije, koji kaže da država mora da pomogne kako bi ovaj sport ostao na vrhu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare