ŠTA JE VUČIĆ ISPREGOVARAO U BRISELU ?

GRAČANICA

Nova partija Kosova saopštila je danas da je “u poslednjoj rundi dijaloga Srbije i Kosova premijer  Aleksnadar Vučić , na pritisak  premijera Kosova Ise Mustafe  i medjunarodne zajednice, pristao da do jeseni zamrzne osnivanje Zajednice srpskih opština”.

 

“Isa Mustafa i medjunarodni predstavnici su shvatili da,u koliko ne prodju ustavni amandmani u parlamentu Kosova, kojima se omogućava osnivanje suda za  ratne zlocine. Vlada Mustafa-Taci pada. Da ne bi izazvao pad vlade insistiranjem na ustavnim promenama vezanim za osnivanje zajednice Srpskih opšina, Vučić je pristao na taj uslov  da osnivanje Zajednice srpskih opština  bude odloženo do jeseni “, tvrdi se u saopštenju Nove partije Kosova I dodaje da “u zamenu za ovaj ustupak Isa Mustafa i medjunarodna zajednica su obećali da se ovaj dogovor

 

neće objaviti u srpskoj javnosti.”U

 

“U suprotonom,koalicije Isa Mustafa,Hašim Tači i Srpska

 

lista bi se raspala”, dodaje se u saopštenju u kome se, medjutim, ne navodi odakle ova saznanja  Novoj partiji Kosova.

 

“Dogovoreno je da se ukine obavezno osiguranje na administrativnim prelazima od 1 avgusta, što je  Vučić oberučke prihvatio. Tako je Dunav osiguranje ostalo bez priliva značajnih sredstava, kojima je inače raspolagala Socijalistička partija Srbije”, tvrdi Nova partija Kosova.

 

 

“U medjuvremenu nastavlja se rad radnih grupa i usaglašavanje oko mosta

 

na Ibru. Istovremeno, na stolu je i pitanje pozivnog broja za Kosovo 383. Ove informacije dobili smo iz pouzdanih izvora ali nam nije jasno zašto je to bila tajna i od koga se skrivala. U tom smislu, molim političare iz vrha Srbije

 

da izlaze pred javnost sa tačnim i transparentnim informacijama, a ne da se kriju iza svojih neuspeha. Imamo podatak da će se večeras uoči Vidovdana, Marko Djurić,zajedno sa srpskim poslusnicima iz Vlade Kosova pojaviti pred grdajnima i pokušati da ih ubedi da je to što je dogovoreno u Briselu najboilje rešenje za Srbe na Kosovu“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragiša Mirić, predsednik NPK.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare