ŠTA JE SVE OČIŠĆENO IZ GRADSKIH UPRAVA I JAVNIH PREDUZEĆA?

LESKOVAC

 

Današnja subota bila je radni dan za upošljenike gradske uprave i javnih preduzeća, koji su čistili svoje radne prostorije, uklanjali, kako je objasnila načelnica Uprave za životnu sredinu Bobana Stošić “nepotrebne papire, stari nameštaj i elektronski otpad”.

 

U osmospratnici skupljeno je više od 50 metara kubnih otpada.  Akcija je sprovedena i u ustanovama kulture, vrtićima, javnim i javno komunalnim preduzećima i svim institucijama koje se finasiraju iz gradskog budžeta.

Leskovca ccisccenje 1

Otpad koji je ovom prilikom sakupljen odložen je na deponiju Željkovac, sem elektronskog otpada koji će biti deponovan u magacin, odakle će ga kopmanija PWW predati nadležnim institucijama zaduženim za deponovanje ovakve vrste otpada.

Na  pitanje JUGpressa  da li  su baš svi kompjuteri, štampaći i slično,  kojih je  bilo u velikoj količini, neupotrebljivi  i za bacanje, i da li je nešto od toga moglo da se iskoristi i da nekoj školi ili ustanovi, Stošićeva  je odgovorila da je reč o otpisanoj elektonici koja je apsolutno neupotrebljiva, što su potvrdili i konstatovali IT stručnjaci koji rade u gradskim upravama.

Na našu konstataciju da je stepenište u osmospratici jako prljavo i pitanje da li to osobe koje su zadužene da čiste, a primaju platu iz budžeta, ne rade svoj posao, načelnica Stošić je odgovrila da je problem u manjku upošlejnika koji se bave održavanjem higijene u osmospratnici, ali da će i taj problem „u dogledno vreme“ biti rešen.

Inače, kako je rečeno ovom prilikom, akcija čišćenja radnog prostora i kancelarija, osim održavanja higijene, imala je za cilj i razvijanje zajedničkog duga i kolektivnog i timskog rada.

Ovakve akcije biće ponovi organizovane, pre svega kako bi se uklonio elektrosnki otpad i stari nemeštaj kojim su godinama bukvalno zakrčene požarne stepenice i terase.

PA100516

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare