ŠTA JE OSTALO OD SPASOVDANSKE KOALICIJE

LESKOVAC

 

Šta se sve promenilo na leskovačkom političkom nebu u protekle tri godine najbolje pokazuje sastav aktuelne lokalne vlasti.

Da se ne lažemo, od takozvane Spasovdanske koalicije  ostao je samo okrnjeni sastav.

Naime, pre tri godine  u sastavu te  koalicije bili su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija, Nova Srbija, Demokratska stranka Srbije, Ujedinjeni regioni Srbije,  Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Socilademokratska partija Srbije, Pokret socijalista, Pokreta snaga Srbije i Nova socijaldemokratija Srbije  , sada Aktivna Srbija.

 

I činjenično i stanje u skupštinkoj sali na današnjoj sednici govori da skoro trećina ovih partnera više nije „u igri“.

Upadljivo je bilo odsustvo predsednika Gradskog odbora SPS Aleksandra Djurovića , koji je i direktor Sportrskog centra „Dubočica“ i drugog direktora iz SPS Žikice Nestorovića, koji je na čelu Turističke organizacije kao i trežeg direktora sa spiska socijlista Zorana Miloševića iz „Pijace“ za koga se uveliko priča da ga „gradonačelnik ič ne miriše“.

SPS je predstavljao predsednik Skupštine grada Dušpan Cvetković lešnjak.

U Sali nije bilo ni predstavnika Jedinstvene Srbije , stranke koja je bila jedna od okosnica „Spasovdanske koalicije“ a sada je u opoziciji u Leskovcu, što je potvrdio i njen šef, Dragan Marković-Palma na tribini u Sportskom centru.

Nema više u koaliciji ni DSS iako je danas u prvom redu sedeo Aleksandar Pejčić koji više nije u toj stranci .

DSS je u opoziciji u Leskovcu.

Ujedinjeni regioni Srbije više ne postoje , ni u širem ni u užem kontekstu.

Personalno prisustvo ljudi koji su nekada bili u tim strankama ne znači da su i stranke  koje su nekada predstvaljali još uvek u koaliciji sa SNS-om u Leskovcu.

Naravno, zanimljivo je obećanje gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će rekonstrukcije gradskog trga, pa i parka, biti „ pa da vidimo kako će to da spreči opozicija koja ima deset članova“.

Cvetanović je , pri tome, zaboravio ili smatra nevažnom gradjansku i stručnu javnost koja ima čitav niz primedbi na predloženo rečenje za najuži centra grada  i protivi se daljem uništavanju zelenila .

I pro tome nema ama baš nikakve veze sa strankama, bilo na vlasti , bilo u opoziciji , već isključivo sa zdravim razumom, poštovanjem javnog interesa i dobara i gradjanskom svešću o važnosti očuvanja gradskog parka pred najezdom privatnih interesa koji bi da „ćape“ još malo od gradskog zemljišta za svoje  ugostisteljske objekte.

.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare