ŠTA JE NAPREDNJACIMA ČUDNO?

 

LESKOVAC

Čudno je da Gradski odbor Demokratske strankedanas govori građanima Leskovca o nekakvom planu za „kulturni preporod“ našeg grada,kada se zna da je njihov

 

jedan od najvećih dometa u oblasti kulture bilo finansiranje knjiga i festivala kandidata za gradonačelnika Demokratske stranke.
Poštovane demokrate, vaš nerad video se u pre svega u Narodnom pozorištu koje je ostalo bez scene, oronulim kulturnim centrima u Brestovcu, Vučju, Grdelici, Pečenjevcu, Domu kulture Roma,u uništenim bioskopima, u gotovo zatvorenom Narodnom muzeju.
Danas je situacija znatno drugačija. Za nešto više od tri godine sadašnje rukovodstvo grada završilo je rekonstrukciju Narodnog pozorišta i Istorijskog arhiva, digitalizovalo bioskopsku salu Leskovačkog kulturnog centra. Svi kulturni centri dobili su novi izgled, a Narodni muzej u Leskovcu, nakon 40 godina, i novu stalnu postavku. Naročito smo ponosni na projekat „Zlatno doba Leskovca“ koji putem monografije, izložbe i filma govori o Leskovcu između dva svetska rata. Za poslednjih godinu dana dva puta smo organizovali izložbe koje govore o istoriji našeg kraja u galeriji RTS-a, a dva leskovačka kustosa proglašeni su za najbolje u Srbiji.
Uvažene demokrate, Leskovac se ponosi svojim radnicima u kulturi, festivalima i manifestacijama. Nastavićemo da radimo i da ulažemo u ovu oblast, a Vas pozivamo da pogledate izložbu originalnih grafika Pabla Pikasa koja će biti otvorena do 12.maja u Leskovačkom kulturnom centru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare