Šta će sve da radi leskovački muzej?

LESKOVAC

Narodni muzej će ove godine dobiti sredstva na osnovu projekta koji je vezan za sređivanje arheološkog depoa i sređivanje građe sa lokaliteta Mala Kopašnica.

Direktorka Narodnog muzeja Mira Ninošević dodaje da je prošao i projekat za osnivanje Dečijeg muzeja, odnosno Dečijeg kluba.
„Narodni muzej u okviru nekih novih aktivnosti u narednom periodu planira i nove strategije. Jedna od njih je otvaranje Dečijeg kluba ljubitelja muzeja. Sredstva su odobrena od strane ministarstva, a projekat je podržan i od strane lokalne samouprave. Ovaj projekat podrazumeva da se radi na bazi učlanjenja dece Leskovca po simboličnim cenama. Deci će klub biti dostupan tokom čitavog dana, a moći će da imaju, pored specijalne biblioteke, mogućnost da budu uključeni u razne vidove radionica, koje će biti individualne, grupne, sa roditeljima, porodicama… U planu je niz atraktivnih programa, a klub bi radio svakog dana, pa i nedeljom.“
Povodom obeležavanja oslobođenja od Turaka 1877. muzej je partner u projektu sa Narodnim muzejom u Vranju, dodaje Ninošević.
„Biće održan naučni skup sa temom „Oslobođenje južnih krajeva od Turaka 1977. godine. Za još dva projekta očekujemo odgovor. Jedan je kod Ministarstva turizma i trgovine, a radi se o rekonstrukcija radova na Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, a drugi je pri Ministarstvu rada i socijalne politike. Tu je reč o saradnji sa Udruženjem sa slepim i slabovidim osobama.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare