SSP Žitorađa: U budžetu ima para za kafanu, a nema za đake

ŽITORADJA

Stranka slobode i pravde iz Žitorađe saopštila je da je u toj opštini za reprezentaciju, odnosno bančenje po kafanama i restoranima predviđeno je 5.000.000, i slovima: PET miliona dinara, za krkanluke, bahatluke i pijanstva.. Što je 1,1 odsto celokupnog budžeta ove siromašne opštine”.

Na primer, sa novcem koji čini 1,7odsto budžeta. što je manje od deset miliona dinara, svi bi učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine, imali obezbeđene besplatne udžbenike… Idemo dalje, kao i prošle godine opet se izdvajaju sredstva za projekat dogradnje vrtića,a  ove godine malo više, odnosno 700.000 dinara. Podsećamo, od  prošlogodišnjeg  projekta dogradnje za koji bila  odobrena sredstva nije bilo ništa, a prostorije vrtića u Pejkovcu liče na kazamat.

Takođe, registrovana je i fantomska firma TO ( turistička organizacija) Žitorađa ,jer više nema mesta za zapošljavanje u srednjoj i osnovnoj školi, sportskoj hali…  S obzirom da je restoran, u sklopu bazena. koji je  izdat u zakup privatnom licu, naravno bliskom vlastma, nameće  se pitanje kako će TO Žitorađa prihodovati od tog restorana ako se novac sliva u džep privatnika?

I za kraj, postoji i sportski savez, koji ima čak 5 zaposlenih lica, oni uredno primaju plate od 30.000 dinara, ali ne idu na posao, jer Sportski savez nema svoje službene prostorije,a i da ima to ne menja ništa, uredno ne bi dolazili na posao.  Za čije babe zdravlje se onda budžet usvaja kad on služi kako bi se njime potkusurivali stranački kadrovi?

Stanimo na kraj bahatosti SNS lopovluku, hoćemo normalnu Srbiju i poštenu Žitorađu, jer to Žitorađa zaslužuje”, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde iz ove opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare