SSP zdravstvenim radnicima: Izdržite još malo!

VRANJE

Kolege zdravstveni radnici, ovih dana ste izloženi svakodnevnim pritiscima, maltretiranju i ucenama, navodi se u današnjem saopštenju koje potpisuje predsednica GrO SSP Vranje dr Mirjana Ilić Stošić . “Radno mesto za koje ste se školovali, žrtvujući svoju mladost, vreme i zdravlje, a vaši roditelji odvajali od usta da bi vas izveli na pravi put, danas ne služi da istakne vašu profesionalnost, humanost i solidarnost, već da vas pojedini opskurni likovi ucenjuju i maltretiraju. Polako, mučno, bliži se kraj vašem ponižavanju i degradiranju, da umesto da časno obavljate svoju profesiju zdravstvenog radnika, služite kao dekor autobusa, praznih fabričkih hala, montažno-demontažnih gradilišta i slušaoci ofucano demagoških fraza loših đaka i kriminalizovanih uličara.

Dosledni sebi i građanima odlučni smo da se izborimo za bolji život svih. Da jedina ograničenja budu granice ličnih inspiracija i motiva.

Garantujemo svima besplatnu zdravstveno osiguranje, bez obzira na to imaju li ili ne overenu knjizicu, minimalne početne plate lekara od 1.000 evra, medicinskih sestara od 600 evra i srazmerno povećanje za sve ostale zaposlene medicinske radnike, ukidanje svih administrativnih barijera za pristup građana zdravstvenoj zaštiti. Zavrsetak svih započetih investicija u Zdravstvenom centru Vranje, ulaganje u kadrove, a ne u cigle i grede, reviziju svih plaćanja u prethodnom periodu sa procesuiranjem svih koji su se na narodnoj muci, kao i otimanju od zdravstvenih radnika, bogatili”, navodi u svom obraćanju predsednica GrO SSP Vranje dr Mirjana Ilić Stošić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare