SSP: Zbog lošeg rukovođenja radnici Tržnice ostaju bez posla, a porodice bez egzistencije

NIŠ

Novi direktor gradske tržnice u Nišu za malo je postao “heroj Niške tržnice” i to tako što je kupio je 20 tona limuna po povoljnijoj ceni, a sve sa idejom da građanima prodaje po većoj ceni i tako ostvari profit, saopoštila je Stranka slobode i pravde (SSP), odbor opštine Palilula.

“Na sreću Nišlija, heroj tržnice, v.d. gradske tržnice Goran Đorđević nije uspeo da realizuje svoj plan, projekat je propao, te Niš nije dobio svog heroja već tragičara u pokušuju da obmane građane.

Tragičar, Goran Đorđević je na funkciju došao bez ispunjavanja kriterijuma koje ta funkcija zahteva, sa privatnom firmom od koje je kasnije tržnica i indirektno kupila softver koji nije ni bio u planu nabavki 2019. godine, što je direktno kršenje propisanog zakona. Radi se o navodnoj saradnji sa firmom “SoftArta” čiji je sfotfer, a čiji je Đorđević nekadašnji vlasnik, a danas je tu firmu preuzela njegova supruga. U istom periodu veće grada Niša odobrilo je isplatu 25 miliona dinara iz budžeta grada za povećanje osnovnog kapitala JKP „Tržnica“ kao pomoć za likvidnost Tržnici. 

Zvaničnim podacima se takodje uvidja da je Djordjević projektom za rekonstrukciju pijace “krive livade” (bulevarske pijace) zadužio JKP Tržnica gde je on podsetimo v.d. direktor i koja nije u njegovom privatnom vlasništvu već u vlasništvu grada iznosom od 60 miliona dinara. Od tog projekata se odustalo, a sada se plaća samo kamata od oko 200 hiljada dinara,a uskoro počinje i isplata glavnice.
I dok, zamalo, Niš nije zbog 20 tona limuna i nesrećnom malverzacijom dobio ime “Citrus Niš” danas, zbog svih pogrešnih postupaka generalnog direktora, radnici Tržnice ostaju bez posla, a porodice bez egzistencije. Izgovorima da preduzeće nije likvidno zbog viška zaposlenih, narušava se ugled tog preduzeća koje je sa istim brojem ljudi poslovalo bez kašnjenja plata, a koje danas kasne i do 60 dana. Narušava se standard i ugled Nišlija, a kompetentnost direktora dolazi do izražaja.
Građani Niša i zaposleni u JKP Tržnica se isto tako pitaju da li je cilj uništiti Tržnicu koja je u svakoj zemlji jedna od najisplativijih preduzeća, dok je u Nišu stalni gubitaš. Da situacija bude surovija “JAVNO PREDUZEĆE ZA PRUŽANJE PIJAČNIH USLUGA PIJACA LESKOVAC” posluje pozitivno.
Ali, ne brinite dobra stvar u svemu ovome je što su ovakvi v.d. direktori na posletku nagrađeni boljim pozicijama, a zaposleni zamenjeni podobnim tapšačima. I za kraj, sve jednom prođe, ali sramota ostaje, u ovom slučaju Nišlijama, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dušan Anđelković, predsednik OO SSP Palilula Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare