SSP Vranje : Pljačka građana Vranja 3.deo

VRANJE

Stranka slobode i pravde Vranje još jednom skreće pažnju javnosti na malverzacije i kriminogeno ponašanje lokalne vlasti u ovom grdau.

“Ovoga puta, povod je nestanak čak oko 100 metara puta Obilaznice prema Industrijskoj zoni, od čega se neko ozbiljno ovajdio, stavivši novac građana u sopstveni džep.

U maju 2018. godine gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković  svečano je otvorio radove na ovoj „kapitalnoj investiciji“ i najavio  završetak radova za 90 dana, uz kompletno infrastrukturno opremanje.

Kao vrednost investicije navedena je cifra od 96 miliona dinara, koliko je bilo potrebno da se napravi put dugačak 600, a širok devet metara.

Nakon skoro godinu dana, što znači da radovi traju već tri puta duže od predviđenog roka,  u aprilu 2019. pomoćnik gradonačelnika Saša Pešić, obišao je gradilište i naglasio da je reč o putu dužine 700, a ne 600 metara.

Znači, probijen je svaki rok za završetak radova a dužina puta se misteriozno povećava za 100 metara, ili oko 1.000 kvadrata!

Stranka slobode i pravde postavlja pitanja gradonačelniku, ali i javnosti:

1. Da li je Obilaznica završena i koliko košta?

2. Da li je izvršen tehnički prijem Obilaznice i ispostavljena okončana situacija od strane izvođača radova?

3. Koji je ukupan iznos utrošenih sredstava na okončanoj situaciji od početka radova?

4. Pomoćnik tvrdi da je obilaznica duga 700 metara, a gradonačelnik  da je dužina obilaznice 600 metara. U kom džepu  su nestalo 100 metara?

5. Da li je Obilaznica sa pratećom infrastrukturom u skladu sa projektom i da li je funkcionalna za kretanje teških vozila u oba smera? Da li u jednom delu obilaznice mogu da se mimoiđu dva teretna vozila a da se pri tom ne  penju na trotoar?

6. Dokle se stiglo sa sudskim procesom koji Grad vodi protiv izvođača radova na Obilaznici i da li su zbog tog postupka napravljeni dodatni penali i troškovi ?

Stranka slobode i pravde ne brine što će i ovog puta gradonačelnik na ova i slična pitanja ostati gluv i nem jer sve  je bliži dan kada ćemo  odgovore  na ova pitanja dobiti u nadležnim državnim institucijama”, navcodi se u saopštenju SSP Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare