SSP: Ugroženo vodosnabdevanje 20 hiljada ljudi

VLASOTINCE-LESKOVAC
Oko 20 hiljada gradjana MZ Grdelica i sela u Opštini Vlasotince, može da ostane bez vode ukoliko se izgradi MHE Besko na Rupskoj reci.

Gradjevinska dozvola za izgradnju MHE Besko izdata je bez saglasnosti vodovoda u Grdelici i studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a upravo postojanje vodozahvata na Rupskoj reci i njegovo ignorisanje od strane Investitora i nadležnih u Opštini Vlasotince je glavni argument za obaranje studije koja je kasnije i proglašena za nepotrebnom u postupku dobijanja građevniske dozvole. Kako saznajemo objekat vodozahvata je tek nedavno legalizovan iako postoji i u funkciji je vise od 30 godina.

Meštani sela Dadince i ekoloski aktivisti Bitka za Vlasinu blokadama prilaznih puteva i protestima, pokušavaju da spreče uništenje reke koja je od vitalnog značaja za njihov život.

O propustima predstavnika lokalne vlasti i Marinka Đorđevića iz odeljenja za urbanizam, obavešteni su nadležni organi, te se očekuje njihovo postupanje, navodi se u saopštenju koje potpisuje Vladimir Mitrović, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Vlasotince

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare