SSP: Šta ste uradili da podstaknete socijalizaciju učenika za vreme njihovog letnjeg raspusta?


VRANJE

Povodom početka nove školske godine i obraćanja gradonačelnika oglasio se GO Stranke slobode i pravde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Poštovani gradonačelniče,

U svom obraćanju povodom početka nove školske godine napomenuli ste da je učenicima potrebna podrška roditelja, učitelja i nastavnika, ali  niste pomenuli podršku lokalne samouprave.

Gotovo smo sigurni da lokalnu samoupravu  niste zaboravili, ispustili, već ste svesno i namerno prećutali, jer ona na čelu sa vama ne misli na učenike.

U govoru ste spomenuli socijalizaciju učenika, što je pohvalno, ali, ne napomenuste šta ste vi uradili da podstaknete socijalizaciju učenika za vreme njihovog letnjeg raspusta.

Da li ste za te učenike obezbedili neki kulturni sadržaj, da li uložiste neki dinar naših para u pospešivanje i poboljšanje sportakih aktivnosti za vreme raspusta, da li uložiste neki dinar naših para da im poboljšate društveni život, na primer, da li uključiste bar fontane u gradu da imaju gde da se okupe ili nadju “svrtku” kako Vranjanci kažu?

Ne, ništa od toga niste uradili.

Najavili ste  početak obnove škola za početak sledeće godine, ali niste precizirali da mislite na početak budzetske ili nove školske godine. Ne brinite, na koju god da ste mislili, gradjani odavno već vaša obećanja ne doživljavaju kao istinu.

Pored praznih obećanja tu su naravno bila i opravdanja.

Opravdanje za neaktivnosti u obrazovanju ste našli u stabilizaciji budzeta, od prethodne vlasti.

Da vas podsetimo, ovo je vama drugi mandat, tako da ste budzet i dugove nasledili od sebe samih, odnosno od vas iz prvog mandata.

Priča o stabilizaciji budzeta koju vrtite od kada ste došli na vlast, je ploča koja je izgrebana i polomljena u prvoj godini vaše vlasti, nakon toga je trebalo da ulažete u učionice, školski inventar, toalete, izgradnju novih objekata, u obrazovne kadrove, u obrazovanje đaka, u decu grada Vranja, u školskim i van školskim aktivnostima.

Nažalost, nesvesno ste otkrili da ste vi glavni destabilizator gradskih finansija, konačno ste priznali ono što u našim saopštenjima tvrdimo.

Svim đacima čestitamo početak školske godine uz obećanje da ćemo im uskoro obezbediti dostojne uslove za obrazovanje uz  besplatan obrok u školi i besplatne udzbenike kao  i izgradnju institucija koje će im obezbediti ljudsko dostojanstvo”, navodi su u saopštenju GO Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare