SSP: Skandalozna izjava gradonačelnice Niša i bivše novinarke o dogovoru da se ne odgovara na pitanja novinara

NIŠ

Skandalozna izjava gradonačelnice Niša i bivše novinarke Dragane Sotirovski o dogovoru koji je postugnut s ostalim funkcionerima iz vrha gradske vlasti da neće odgovarati na pitanja novinara Južnih vesti, presedan je koji je uzburkao grad na Nišavi, saopštila je Stranka slobode i pravde u Nišu.

“Dok gradonačelnica ne silazi s televizija koje se delom finansiraju novcem iz gradskog budžeta, a gde gostuje u strogo kontrolisanim uslovima i odgovara na unapred naručena pitanja, onemogućava pojedinim novinarima da rade svoj posao i pritom preti tužbama, očigledno misleći da ima pravo da tuži svakog ko ne piše po njenim direktivama.

Gradonačelnica na nezgodna pitanja neće da odgovara, nepodobne medije ignoriše, a s opozicijom na duel ne sme. Jednom će morati da odgovori na sva pitanja, samo što ih neće postavljati ni novinari, ni opozicija, već nadležni organi. A pitanja je milion, od istorijske rekonstrukcije gradskog trga, preko nepotizma i korupcije, do pritiska na birače. 

U civilizovanom svetu, javni funkcioner bi zbog ovakve izjave podneo momentalnu ostavku. Ali pošto nam je vladajuća kasta državu pretvorila u žabokrečinu i suspendovala sve zakone, garantujemo im da će zbog toga odgovarati. Vreme slobode i pravde dolazi i neće biti zaštićenih”, navodi se u saopštenju SSP.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare