SSP: Razotkrivanje nepravilnosti u radu veterinarske ambulante u Bosilegradu, građani traže odgovore

BOSILEGRAD

U veterinarskoj ambulanti u gradu Bosilegradu, direktorka Rada Đorđević je dobijala naknadu za putne troškove, dok ostalih devet zaposlenih nije.Načelnik Opštinske uprave Bosilegrad doneo je Rešenje oktobra 2008. godine kojim se zaposlenoj priznaje isplata prevoza u iznosu od 100 dinara za oba pravca (samo jedno lice), samo za radne dane. I pored toga zaposlena nije dokumentovala troškove prevoza za dolazak i odlazak sa rada, kako je to propisano članom 18 Zakona o porezu na dohodak građana.

 

Ono što je zanimalo nas kao građane Bosilegrada, ali i kao opoziciju, nakon ovog otkrića da direktorka ne može da ide peške, dok ostalih devet zaposlenih može, a što imamo pravo da znamo kao informaciju od javnog značaja, to je i kolika je razlika u platama, kolika pomenuta direktorka radi prekovremeno, da li je imala terenski rad, ali tu informaciju nismo dobili.

Zato ćemo te odgovore tražiti preko Poverenika za informacije od javnog značaja i nećemo odustati dok ih ne otkrijemo. Po Ustavu imamo pravo da znamo kako se troši novac iz budžeta Republike Srbije.

 Daniela Mihajlović

Daniela Mihajlović

Po ovome što smo do sada videli: upravljanje resursima, strategijsko planiranje, finansijsko upravljanje, odnos sa zaposlenima i klijentima, koordinacija… i drugi bitni elementi uspešnog “direktorstva” nisu ispunjavani, a ona je direktorka od 2012. godine. Da li je za to radno mesto bitno biti politički podoban? Možda je odgovor na ovo pitanje i činjenica da je i njen suprug direktor socijalnog u Bosilegradu? Direktorka će uskoro u penziju, ali ne i u zaborav i njeni propusti, navodi se u saopštenju koje potpisuje  Daniela Mihajlović, predsednica Opštinskog odbora SSP Bosilegrad. (kraj) saopštenje/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare