SSP: Rad Udruženja penzionera i dalje netransparentan

LESKOVAC

Očigledno je da rad Udruženja penzionera Leskovca i dalje neće biti transparentan, imajući u vidu da su se oglušili o primedbe koje smo javno uputili.

Naš zahtev za razgovor sa predsednikom Udruženja, o bitnim pitanjima koja se tiču standarda penzionera sa najnižim primanjima, od 01.09.2023. godine do danas nije prihvaćen. Udruženje penzionera je formirano i postoji zarad zaštite interesa penzionera, pružanje podrške u ostvarivanju njihovih prava, od čega je pravo na dostojanstven život elementarno. Postojanje Udruženja penzionera Leskovac upitno je iz prostog razloga što postoji samo zbog političkih istomišljenika i podrške vladajućem režimu a ne i zbog onih punopravnih članova koji drugačije misle. I mi imamo podjednaka prava, zbog čega očekujemo odgovore na pitanja koja se tiču svih nas. Kako udruženje broji više hiljada članova a mesečna članarina je 88 dinara, jasno je da se na račun ovog udruženja mesečno sliva pozamašna suma novca, uz dodatak nezakonite zakupnine prostorija koje su u vlasništvu PIO fonda. Čak se prostorije u prizemlju, koje su atraktivnije iznajmljivačima, daju u zakup iako otežavaju funkcionisanje slabo pokretnih i starijih penzionera da komuniciraju sa Udruženjem. Kada govorimo o transparentnosti, postavlja se i pitanje podele banjskog lečenja o trošku PIO fonda, jer mnogi penzioneri sa alarmantnim dijagnozama ostaju bez banjskog lečenja, iako imaju sve ispunjene uslove za dodelu. Ko čini tu komisiju koja tako hrabro odlučuje ko će dobiti pravo na banjsko lečenje?

Forum penzionera GrO SSP Leskovac zahteva odgovore na sve primedbe koje i sada javno iznosimo. Nećemo odustati, jer se veo tajni sa funkcionisanja Udruženja, koje bi trebalo da zastupa sve penzionere bez obzira na stranačku pripadnost, mora skinuti, navodi se u saopštenju koje potpisuje                       Mira Kostić, predsednica Foruma penzionera SSP u Leskovcu. (kraj) MS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare