SSP: Nišlije će kažnjavati preplaćeno Oko sokolovo, a novih parkinga ni na vidiku

NIŠ

Najpre bih pitala gradonačelnicu je l’ “Oko sokolovo” i rendž rovere slagala da pašu uz niške ulice – gotovo da nema ulice bez rupa, krateri kao u ratnoj zoni, stanje je takvo da će uskoro svima trebati oči sokolove i džipovi za vožnju gradom, rekla je na današnjoj press konferenciji predsednica Gradskog odbora SSP Niš Jelena Milošević.

“Skandalozno je da gradska vlast koristi svaku priliku da čerupa i gradski budžet i građane. Ova vlast pokazuje da u suštini mrzi svoje građane, jer nema drugog objašnjenja za ovakvu pljačku. U ovom gradu je sve tajna – ne smemo da znamo koliko nas je koštala rekonstrukcija Trga i Skadra na Nišavi, ne smemo da znamo koliko je grad uložio u infrastrukturu za TC “Delta”, ne smemo da znamo koliko nas košta zadovoljstvo zvano “Oko sokolovo”. Ne smemo da znamo koliko se ugrađuju i u čije sve džepove ide naš novac.

Nigde u svetu nema da vlast odbije donaciju i da izdvoji milione za isti sistem. Nigde u svetu nema da vlast od svih ponuda izabere najskuplju. Kog smo kuma, brata, naprednjaka obogatili kupujući papreno skupe rendž rovere koji nam realno nisu potrebni i sistem za kontrolu naplate parkinga koji smo mogli da dobijemo džabe?!

Zato pitamo JKP “Parking servis” koje MI plaćamo i ovako javno, a obratili smo im se i zvanično zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja:

  • Na koji način je ispitana potreba za nabavljanje vozila i sistema “Oko sokolovo”, kako je urađeno istraživanje, kako se došlo do tehničkih specifikacija koje su sastavni deo konkursne dokumentacije, da li je i u kom periodu rađeno ispitivanje tržišta?
  • Kolika je vrednost opreme i vozila?
  • Koji je broj prispelih ponuda i dostavljanje zapisnika sa otvaranja ponuda

Niš ima oko 3.150 parking mesta na preko 200.000 stanovnika. I laiku je jasno da je to nedovoljno, a kupovina rendž rovera suluda. A Niš ima NULA podzemnih garaža. Nišlije znaju koliki je problem s parkiranjem u gradu i kakav je kolaps. Umesto da paralelno planski rešavaju problem s parkiranjem i rasterete grad, oni će prvo primeniti represiju – kažnjavanje građana. Valjda su građani krivi što nemaju gde da parkiraju automobile.

Oko sokolovo je višnja na rođendanskoj torti gradonačelnice Niša – za neki dan navršava se punih godinu dana od kako je nažalost na čelu grada. Uradila je sve suprotno od onoga što je u interesu Grada i građana. Zato što uvodi nove načine da bi globila Nišlije, zato što radi u interesu partije a ne Nišlija, zato što je nameštenica, a ne gradonačelnica, zato mora da ode.

Ostavka, gospođo Sotirovski!, poručila je Milošević.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare