SSP Niš poziva nadležne u gradu da povedu računa o deponiji

NIŠ

Gradski odbor SSP Niš poziva sve nadležne gradske institutcije, počev od gradonačelnice, gradskog veća, inspekcijskih organa, nadležne u JKP Medijana, da preduzmu sve potrebne preventivne mere, kako bi se izbegli neželjene situacije na niškoj deponiji, poput onih koje su se dogodile na deponijama u Beogradu, Novom Sadu, a nesto ranije i u Jagodini”, saopšteno je danas-

“Problem prikupljanja i loše selekcije, nekontrolisano odlaganje, neuređeni prostor i neobezbedjeni pristupi bez potrebnih zaštitnih mera samo su neki od problema niške deponije koje bi trebalo hitno rešavati.

Ovim putem, Stranka slobode i pravde želi da ukaže na jako lošu situaciju na niškoj deponiji, koja već godinama predstavlja izvor potencijlanih opasnosti po vodu, vazduh, zemljište i biodiverzitet, a samim tim i po život stanovnika naseljenih mesta koja se nalaze u blizi niške deponije, kao i svih stanovnika našeg grada.

Naglašavamo i da su se nedavno pojavili video snimci koji pokazuju da se na istoj deponiji odlaže i plastika, iako građani u tzv. “plavim” kantama odvajaju otpad za reciklažu. Preko 100.000 Nišlija odvaja plastiku za recikliranje, koja prema rečima zaposlenih u JKP “Medijana” završava na gradskoj deponiji umesto u reciklažne centre. Reciklira li se u ovom gradu uopšte?

Iz tog razloga još jednom pozivamo sve nadležne gradske institucije da preventivno reaguju u ovim vrelim danima i time bar malo smanje rizik od potencijlanih opasnosti po životnu sredinu. Nek urade nešto, umesto što sramno optužuju opoziciju da pali deponije po Srbiji kako bi prikrili svoju nesposobnost”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare