SSP: Nacrt budžeta Niša usvojen na netransparentan i nezakonit način

NIŠ

Gradsko veće u Nišu usvojilo je Nacrt budžeta za 2021. godinu na potpuno netransparentan i nezakonit način, saopštila je Stranka slobode i pravde iz Niša.

” Iako su po zakonu dužni da objave Plan budžeta i poziv za javnu raspravu, kako bi građani mogli da iznesu svoje predloge o trošenju novca iz budžeta, to je ipak izostalo. U poznatom naprednjačkom stilu, gradonačelnica je mimo svih procedura, gaženjem zakona i građana, još jednom pokazala da budžet našeg grada doživljava kao privatnu svojinu kojom raspolaže kako joj se prohte.

Budžet za 2021. godinu je ne samo nezakonit, već i rasipnički, predizborni, isključivo u korist partije, a ne građana. Samo u 2021. godini je za “Usluge po ugovoru” izdvojeno 1.161.000.000 dinara, gotovo 300.000.000 više nego prošle godine. Preko milijardu dinara za članove i botove Srpske napredne stranke koji pune autobuse, idu na mitinge i pišu komentare na društvenim mrežama brutalno vređajući neistomišljenike. Plaćeni našim novcem!

U planiranom budžetu nije bilo mesta za besplatne udžbenike i užinu za sve učenike, za socijalno ugrožene, za ljude koji zbog krize izazvane koronavirusom ostaju bez posla, za male privrednike koji masovno otpuštaju zaposlene i zatvaraju svoje firme. U planiranom budžetu nije bilo mesta za građane Niša.

Stranka slobode i pravde ima plan kako da Niš bude grad u koji se dolazi, a ne grad iz koga se odlazi. Da Niš bude grad svih građana sa jednakim šansama, a ne samo odabranih. Da Niš ne bude stranački plen o čiji se budžet otimaju kao hijene, već mala prestonica južne Srbije.

Zbog kriminala u koji su ogrezli, zbog pljačke koja se meri u stotinama miliona, zbog gaženja zakona i nepoštovanja građana, ova korumpirana naprednjačka hobotnica mora da ode”, navodi se u saopštenju Inicijativnog odbora SSP Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare