SSP: Leskovčani će plaćati vodu skuplje nego Beograđani

LESKOVAC

Primenom novog cenovnika, Leskovac će imati višu cenu vode od Beograda! upozorio je danas leskovački odbor Stranke slobode i pravde.

” Korisnike leskovačkog Vodovoda očekuje poskupljenje od 50% a korisnike grdeličkog od čak 124%!  Dok beogradska domaćinstva plaćaju 59 dinara, “bogati” južnjaci će od 1. avgusta izdvajati 75 dinara za kubik vode. Građani sa najnižim standardom i primanjima u Srbiji moraće iz svog džepa platiti vodu koja je skuplja nego u gradu sa najvišom prosečnom zaradom.
 Očigledno JP “Vodovod”, kao i prethodnih godina, planira milionske tendere za plaćanje kafanskih računa funkcionera po beogradskim restoranima, koje će neko morati da plati. Ko drugi nego Leskovčani i kako prostije nego kroz račune za ono bez čega ne mogu, bez vode.
 Imajući u vidu da je gradonačelnik Leskovca predsednik SKGO-a, koja je uključena u proces reforme lokalne samouprave u Srbiji, evidentno je da će prenos dobre prakse zapravo biti dalje „udaranje“ po džepu onih koji imaju najmanje. Ova odluka, samo je nastavak “razvojne” napredne politike siromašnih područja koja će se sigurno brzo preneti i na ostale gradove po Srbiji.
 Zahtevamo hitno povlačenje Odluke o izmeni cene vode na teritoriji Leskovca jer JP “Vodovod” Leskovčanima ne sme neopravdano ispostavljati račune sa verovatno najvećom cenom vode u Srbiji! Građani Leskovca zaslužuju da žive bolje”, poručuje se u saopštenju koje potpisuje Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Leskovac.                                                                                                                       

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare