SSP: Ko je “pojeo” zgradu u naselju “Novi Niš”?

NIŠ

“Novi Niš” je novo naselje namenjeno pripadnicima Vojske Republike Srbije, a koje se zida već godinama na prostoru nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”. Nekoliko puta su pomerani rokovi za završetak radova, bilo je perioda od nekoliko godina kada nije bilo nikakvih radova osim rašćišćavanja  terena, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

“Na kraju je Grad Niš preuzeo ostatak “Novog Niša” i najavio završetak radova, predaju stanova Vojsci Republike Srbije, ali i nove investicije u vidu stanova za tržište i slobodnu prodaju za koje je grad tražio bankarske garancije kao investitor na zemljištu koje je sada u vlasništvu “Clean Earth Capital”.

S obzirom na to da se jako dugo odugovlači sa predajom stanova Vojsci, a da ni radovi nisu započeti, pitamo gradsku vlast:

Da li je tačno da je ugovor o ustupanju zemljišta između Vojske Republike Srbije i Grada Niša potpisan u neto kvadraturi, a da je ugovor koji je sklopljen između Grada Niša i investitora potpisan u bruto kvadraturi, pri čemu se javlja manjak od skoro 500 m2?

Da li je Grad Niš ovim poslom na velikom gubitku i ko će nadoknaditi eventualni manjak kvadrata, budući da bankarske garancije koje se pominju nisu nikakvo obezbeđenje za pomenuti manjak kvadrata?

Ko je “pojeo” skoro celu zgradu u naselju “Novi Niš” i da li je zbog toga nekom iz gradske vlasti obećana nagrada u vidu stana od preko 50 m2 – kako bi Grad Niš preuzeo na sebe nadoknadu nedostajućih kvadrata i sakrio gubitak preko nove investicije?

Stranka slobode i pravde pozdravlja ideju da pripadnici Vojske Republike Srbije dobiju stanove, nema spornih pitanja u odnosu između Grada Niša i Vojske. Sporan je odnos između Grada Niša i investitora, te insistiramo na  odgovorima. Ako je time oštećen budžet Niša, građani imaju pravo da znaju čije greške plaćaju”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare