SSP: Ko će građanima da nadoknadi štetu zbog probijene cevi i poplave u Nišu

NIŠ

Snimci vode koja kulja u ulici Branka Krsmanovića u Nišu šokirali su javnost, saopštio je danas niški odbor Stranke slobode i pravde.

” Preko sat vremena izvirao je gejzir i punio vodom parkinge, podrume okolnih stambenih zgrada, ulice. Građani su pozivali nadležne, ali nije bilo hitne reakcije. Tek nakon sat vremena, kad je sve bilo poplavljeno i kad se izlila ogromna količina vode, pojavile su se ekipe “Naissusa” da zatvore ventil i poprave kvar, ali kasno. Građani su pretrpeli milionsku štetu. Zato pitam:

Kako je moguće da izvođač radova nije znao da tu prolazi cev prečnika 500 mm?

Da li je tačno da je izvođač radova dobio uslove za izvođenje radova od “Naissusa”?

Zašto je ekipama “Naissusa” trebalo više od sat vremena da izađu na teren uprkos prijavama građana?

Da li je neko od nadležnih nadzirao radove?

Ko će nadoknaditi štetu građanima Niša, pretrpljenu zbog tuđeg nemara?

Evidentno je da “Naissus” nije reagovao na vreme i direktno je odgovoran za razmere štete, a nadležni da istraže i ko je štetu načinio. Problemi sa “Naissusom” u Nišu kulminiraju i dolaze na naplatu, ovo je samo vrh ledenog brega. Dozvoliti da velika količina vode kulja preko sat vremena i ne izaći odmah na teren, za momentalnu je ostavku kompletnog rukovodstva “Naissusa”. Prvi među njima – direktor Goran Milosavljević, koji je doveo vodovod na ivicu provalije, terenskih radnika nema dovoljno, ali zato partijski “stručnjaci” prelivaju. Nesposobni kadrovi skupo koštaju građane Niša, Milosavljević u tome prednjači. Vreme je za polaganje računa građanima! poručuje se u saopštenju koje potpisuje Jelena Milošević, narodna poslanica i predsednica GrO SSP Niš. (kraj) SP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare