SSP: Gradska vlast u Nišu da reši problem javnih česama

NIŠ

Pitaju se Nišlije kako da priđu javnoj česmi u parku Čair bez gumenih čizama. I zaista – nikako. Česma je posebno nepristupačna deci, a Čair je poznat kao dečiji park, bar bi trebalo da bude, saopštio je danas Gradski odbor Stranke slobode i pravde.

“Kamenje u bari, “inovativno” rešenje za prilaz vodi po ovoj žegi nit je bezbedno, nit je u 21. veku normalno. A za trajno rešenje nije potrebno mnogo novca, bar nekoliko puta manje nego što je gradska vlast platila pauna koji krasi isti taj park. Lep je paun od 500.000 dinara, ali je još lepša hladna voda s ispravne javne česme na 40 stepeni.

Ni ostale javne česme u Nišu nisu u boljem stanju. Neke su nestabilne, poput one na keju. Neke nemaju pijaću vodu, poput česme na Trgu Kralja Milana. Nekima ne rade slavine, kao što je slučaj s česmom na početku Kazandžijskog sokačeta, pa dok su pojedini delovi grada bez vode zbog nestašice a gradska vlast apeluje na građane da racionalno troše vodu, s javne česme teče non-stop. Ima i česama koje ne liče na česme, na primer ispred Opštine Medijana. I onih koje ne rade. I ko zna koliko još problema s javnim česmama, a s kojima nismo upoznati.

Vlast koja nije sposobna da u sred leta, na temperaturama i do 40 stepeni, omogući građanima nesmetano korišćenje vode s javnih česmi, nije vlast već gomila nesposobnjakovića okupljenih oko ličnih i interesa partije. Niko nikad nije pokazao ovoliku nebrigu za građane i njihove potrebe, kao sadašnja vlast na čelu s gradonačelnicom.

Damo i gospodo, najpre pijaća voda i ispravne javne česme, za brze pruge i šljašteće fontane ćemo lako. Sramota je, treći grad po veličini u Srbij pretvorili ste u kasabu”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare