SSP: Dok god je Babović siva eminencija niške prosvete, ispaštaće deca i prosvetni radnici

NIŠ

Mesecima upozoravam na štetno ponašanje načelnika Nišavskog okruga Petra Babovića u oblasti prosvete, nad kojom nema zakonske ingerencije. Nedavno je u javnost  isplivao i audio snimak u kome Petar Babović vrši direktan pritisak na člana školskog odbora OŠ “Dušan Radović” tokom trajanja konkursa za izbor direktora, pozivajući se na ingerencije koje nema, navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Milošević, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Niš i narodna poslanica

.

“Govorila sam i o specijalnoj školi “Bubanj”, iznela da su dve majke, članice školskog odbora plakale zbog pritiska koji je vršen na njih, takođe tokom trajanja konkursa za izbor direktora. Sada imamo svedočenje člana SNS i zaposlenog u toj školi, Milana Kostadinovića, koji je za televiziju N1 govorio o pritiscima tokom izbora direktora i direktno mešanje u izbor od strane Petra Babovića. Izabrana je Babovićeva kandidatkinja Marina Perić, kojoj je najveći adut upravo bila podrška Babovića koji nema zakonsku nadležnost.

Dok se SNS bori za udomljavanje svojih kadrova, a Babović za pozicioniranje svojih pulena, trpe oni što nikako ne bi smeli – učenici specijalne škole “Bubanj”, najosetljivija kategorija našeg društva.

Pozivam nadležne organe da preduzmu mere iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja očigledno nedopuštenog i mogućeg koruptivnog ponašanja Petra Babovića. Dok god je Babović siva eminencija niške prosvete, ispaštaće deca, ispaštaće prosvetni radnici i ispaštaće buduće generacije zbog urušavanja obrazovanja koje je stub svakog društva”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare