SSP: Cvetanović izdaje politički pamflet o trošku građana, a đaci nemaju besplatne udžbenike

LESKOVAC

 Kabinet gradonačelnika Cvetanovića izdao je novi broj Leskovačkog glasnika čija je štampa za 30% skuplja nego prošle godine, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP).

” Nakon odbijanja predloga za besplatne udžbenike, izdavanje ovog glasila, mimo zakona, opet pokazuje Cvetanovićevu ravnodušnost prema stvarnim problemima Leskovčana. Roditelji ne samo da podižu kredite kako bi svojoj deci obezbedili  knjige i udžbenike, već i finansiraju političku kampanju Gorana Cvetanovića. 

Paralelno s ovim, predviđeno izdvajanje za zaštitne ograde srednjih škola ukinuto je rebalansom budžeta. Prvobitno planirana suma od 5 miliona za zaštitne ograde, približna je izdvajanju za štampu Leskovačkog glasnika. Kao što vidimo, zarad marketinga i glorifikovanja sopstvene ličnosti Cvetanović čak postavlja i bezbednost učenika na kocku.

Dok škole, nakon velikih tragedija, nemaju osnovne bezbednosne mere, trošenje naših para na ovaj način je  krajnje neodgovorno i neumesno.

Gradonačelniče,

zbog straha od poraza na izborima, ne bacajte više pare na marketing jer samo dokazuje da više brinete o opstanku na vlasti i ličnom bogaćenju nego o potrebama građana. Građani znaju da njihov život nije ni blizu “zlatnog doba” jer im prazan frižider govori više od vaših obmana. Do kraja godine poskupeće gorivo, struja, gas, grejanje, kafa i cigarete dok vi bacate novac svojih sugrađana na slikovnice i bajke, stadion i pevačice… Previše je! Brigu o svom rejtingu zamenite bar malo brigom o ljudima”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Jelena Spirić, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Leskovac. (kraj) SP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare