SSP: Bomba u rovu SNS

NIŠ

Jučerašnji nastup u medijima nekadašnjeg načelnika niške Uprave Saše Stoijlkovića odjeknuo je kao bomba. Bomba bačena u rovu SNS. Jer ništa Stoiljković nije rekao što javnost ne zna. Javna je tajna da je za posao u Nišu, ali i u Srbiji, neophodna članska karta vladajuće stranke, saopštio je Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Niš.

” Poznato je da se ucenjuju ljudi zaposleni u javnim ustanovama i da oni i njihove porodice moraju da glasaju za vladajuću stranku. Kriminalna hobotnica je toliko razgranala pipke da se i korisnici subvencija ucenjuju da glasaju za SNS. Stoiljković je samo potvrdio ono što opozicija govori godinama – u Srbiji nema izbora.

Budući da je Stoiljković izneo detalje o načinu prikupljanja glasova, a u kojima je prema sopstvenim tvrdnjama učestvovao kao javni funkcioner, njegova izjava morala bi se smatrati usmenom krivičnom prijavom i Tužilaštvo bi po službenoj dužnosti moralo da reaguje. Sve radnje, koje je sprovodio Stoiljković u dogovoru sa ostalim funkcionerima, koruptivne su i sadrže elemente krivičnih dela trgovina uticajem, zloupotreba javnih resursa, zloupotreba službenog položaja i druga.

Rat “klanova” u niškoj Srpskoj naprednoj stranci je rat oko podele plena. I tu nema nevinih. Nišlije ne interesuje ko je kadar Zorana Perišića, Darka Bulatovića, Miloša Banđura ili Dragane Sotirovski. Svi zajedno bi morali biti predmet opsežne istrage Tužilaštva.

Zato zahtevamo od Tužilaštva da Stoiljkovića pozove i pokrene istragu o strahovitoj korupciji u kojoj je umešan sam vrh niške Srpske napredne stranke. U ovoj zemlji izbora nema, nema slobode, nema ni obrisa demokratije. Ovom državom vlada mafijaški kartel koji ostaje i opstaje isključivo ucenama, strahom i trošenjem našeg novca za kupovinu glasova.

Stranka slobode i pravde garantuje da veoma brzo neće biti nedodirljivih i da će nezavisni specijalni tužilac za sprečavanje korupcije javnih funkcionera, po ugledu na rumunsku tužiteljku Lauru Keveši, imati pune ruke posla, ali će pravda biti vraćena u naš grad”, saopštio je Gradski odbor SSP Niš

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare