SSP: Aleksinački naprednjaci rekli da neće, a ipak sami sebi isplatili solidarnu pomoć

ALEKSINAC

U Aleksincu su javni funkcioneri godinama unazad “socijalni” slučajevi. Iako imaju duplo veću platu od radnika “Magne” ili “Grammera”, poslednjih nekoliko godina isplaćuju sami sebi takozvanu solidarnu pomoć u iznosu od 45.000 dinara.

Početkom decembra prošle godine, na sednici na kojoj je usvojen budžet, predsednik opštine Dalibor Radičević izjavio je da ni on, a ni drugi javni funkcioneri neće primiti solidarnu pomoć za 2023. godinu. Međutim, došli smo u posed dokumenta koji jasno pokazuje da je načelniku Opštinske uprave Dejanu Miloševiću nekoliko dana kasnije ipak odobrena solidarna pomoć. Ako je načelnik Uprave socijalni slučaj, šta ostaje građanima Aleksinca koji su nezaposleni ili rade u fabrikama za minimalac?!

I dok u budžetu nema novca za besplatne udžbenike za aleksinačke đake, ni za besplatne vrtiće za svu decu, naprednjački funkcioneri sami sebi dodeljuju razne pomoći iz budžeta koji pune svi građani Aleksinca. Ljudi iz Aleksinca odlaze, izgubili smo preko 9.000 stanovnika u poslednjih 10 godina što je skoro 20% stanovništva. Ukoliko se ovako nastavi, u Aleksincu će ostati samo funkcioneri Srpske napresne stranke, jer je jedino njima dobro! navodi se u saopštenju koje potpisuje Slavoljub Blagojević, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Aleksinac. (kraj) SA/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare