SSP: Ako gradonačelnica po poskupljenjima meri standard, u pravu je – nikad nije bio veći

NIŠ

Gostujući u u emisiji “Šarenica” na RTS-u, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, univerzalni ekspert sveopšteg znanja, u želji da vladavinu SNS-a prikaže kao sjajnu i dobru za Niš, iznela je niz stvari koje su sve, samo ne istina, saopštila je Stranka slobode i pravde (SSP).

“Dodvoravanje i pominjanje predsednika Vučića i premijerke Brnabić je njen stranački zadatak, jer nijedno od njih nije uradilo ama baš ništa za naš grad, ali smo na podanički odnos lokalne vlasti prema republičkoj navikli.

Ono što se ne može i ne sme prećutati jesu neistine o tome da “Nišlije žive sve bolje, standard nam je porastao”, a kao argumente navodi otvaranje sedme kineske fabrike, gužve u restoranima i saobraćaju, misleći valjda da smo pre Srpske napredne stranke jeli iz kontejnera i vozili se zaprežnim kolima.

Idemo redom:

Fabrike koje gradonačelnica pominje su izrabljivačnice u kojima većina radi za nešto više od 300 evra u često nehumanim uslovima i pod stalnom neizvesnošću budući da je ogroman broj radnika zaposlen na određeno vreme. Radnici su pretvoreni u motače kablova, gaze im se osnovna ljudska i radnička prava – pravo na dostojanstvo, pravo na sindikalno udruživanje.

Licemerno je pozivanje na gužve u restoranima u godini u kojoj restorani više nisu radili nego što su radili zbog koronavirusa, a građani se uželeli normalnog života. Niš je oduvek bio grad meraka, dobre hrane i kafana, a pominjanje ugostitelja je vrhunac bezobrazluka s obzirom na to da je gradska vlast zakazala kada je ugostiteljima bila neophodna pomoć da prežive krizu.

Gužve u saobraćaju su sve veće jer su nam ulice u katastrofalnom stanju, prepune rupa, međunarodna pruga preseca centar grada, JKP “Parking servis” osvaja svaki kutak svojom naplatom, a za to vreme Grad poklanja “Delti” parkove.

Vlast koju predstavlja gradonačelnica Sotirovski nam je uništila grad, ubila volju građanima, zatrovala svaku poru ovog društva, dovela nas do borbe za golu egzistenciju i do toga da ogroman broj sugrađana napušta grad i zemlju. Nišlije svoj standard najbolje vide kada otvore novčanik i frižider, ne mora ona da nam govori kako živimo. Jer većina preživljava, posebno nakon poskupljenja komunalnih usluga u najvećoj krizi – vode, odvoza smeća, grejanja koje nam je baš gradonačelnica svojom “mudrom” politikom darovala. Ako se po poskupljenjima meri standard, u pravu je – nikad nije bio veći”, navodi se u saopštenju Gradskog odbor Stranke slobode i pravde Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare