SRS NAJAVIO MITING „NARODNI BUNT PROTIV VUČIĆEVOG REŽIMA“

LESKOVAC

 

Tomislav Ljubenović, predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke (STS) , najavio je danas  stranački skup pod nazivom „Narodni bunt protiv Vučićevog režima“ koji će biti održan u Beogradu, 24. marta 2016. godine.

Razlog zbog čega je odabran ovaj datum je što je tog dana 17. godišnjica NATO bombardovanja Srbije i što se toga dana očekuje izricanje presude Radovanu Karadžiću.

„Na ovom skupu rukovodstvo SRS-a će izneti više zahteva, da svi Srbi osuđeni od strane Haškog tribunala kao i oni kojima se i dalje sudi pred tim nelegalnim sudom budu bezuslovno oslobođeni i vraćeni u Srbiju, da državni organi Republike Srbije u skladu sa Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima i Ustavom Republike Srbije zaštite osnovna ljudska prava  Vojislava Šešelja, Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića i odbiju njihovo izručenje Haškom tribunalu, da Srbija prekine pregovore o pristupanju Evropskoj uniji i stavi van snage Zakon o saradnji sa NATO paktom, početak integracije sa Rusijom, kao i pristupanje Srbije Organizaciji za kolektivnu bezbednost i saradnju pod vođstvom Ruske Federacije.“

Ljubenović je pomenuo i da će se na istom skupu potvrditi odlučnost radikala da se Kosovo i Metohija sačuva u granicama Srbije, da se očuva Republika Srpska po principima sadržanim u Dejtonskom sporazumu i nemirenje sa okupacijom Republike Srpske krajine praćene etničkim čišćenjem srpskog naroda i brojnim zločinima.

„Podsećamo naše građane da garantujemo izlazak iz teške ekonomske krize povećanjem domaće proizvodnje koje bi bilo zasnovano na oslanjanju na sopstvene snage pod parolom „kupujmo srpsko“ i zaštiti domaće proizvodnje od uvozničkog lobija i nelojalne konkurencije, uspostavljanje socijalne pravde, povećanje najnižih penzija i plata do nivoa koji će svakom građaninu Srbije omogućiti zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, ukidanje participacije i besplatnu primarnu zdravstvenu zaštitu, kao i beskompromisni obračun sa kriminalom i korupcijom, počevši od najviših struktura vlasti i najvećih tajkuna“ najavio je između ostalog Ljubenović i podsetio na inicijativu SRS-a da se u Leskovcu podigne spomen-obeležje svim žrtvama iz Leskovca i okoline stradalim tokom NATO bombardovanja.

Na konferenciji za medije je pomenuto i da SRS ima devet kandidata iz našeg okruga na poslaničkoj listi. To su Tomislav Ljubenović, Lidija Dimitrijević, Jelena Ristić i Ljiljana Mladenović iz Leskovca, Svetislav Jović iz Vlasotinca, Aleksandar Miljković iz Lebana, Cvetko Zdravković iz Bojnika, Dragan Stanković iz Medveđe i Gojko Strahinjić iz Crne Trave.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare