Srpski ambasador u Sofiji pozvan na razgovor zbog Dačića

SOFIJA

(FoNet)

Ambasador Srbije u Sofiji, po nalogu ministarke spoljnih poslova Bugarske Ekaterine Zaharijeve, biće pozvan na sastanak u bugarsko ministarstvo zbog izjave ministra Ivice Dačića o premijeru Bojku Borisovu, objavljeno je danas u Sofiji.

Kako je prenela agencija BTA na svoj internet stranici, ambasador je pozvan zbog Dačićevog komentara o izjavi Borisova na konferenciji za novinare šefova vlada Nemačke, Poljske, Bugarske i Severne Makedonije u Poznanju.

Borisov je tada rekao da novi visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đusep Borelj ne bi trebalo da se rukovodi stavom Španije koja ne priznaje Kosovo, nego da mora da poštuje stav cele EU o nezavisnosti Kosova.

Dačić je danas, osvrćući se tu izjavu, podsetio da stav EU nije da je Kosovo nezavisno.

Uprkos tome što Borisov tvrdi da jeste, on mora da poštuje taj stav, a ne da drži pridike budućem šefu diplomatije EU, napomenuo je Dačić.

„Bojko, da ti kažem jednu stvar, stav EU nije da je Kosovo nezavisna država. Ti, Bojko, ima da poštuješ stav EU, a ne da držiš lekcije Borelju“, poručio je Dačić i upitao „Šta znači taj bezobrazluk i na šta to liči“.

„Dosta mi je više toga, da ne pričam da je pre nekoliko meseci dobio naše odlikovanje“, naveo Dačić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare