Srpska koordinacija: Rešiti pitanje nestalih

BEOGRAD

Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija) pozdravlja današnji susret predsednika Srbije i predsednice Hrvatske i nameru da se jedno od najbolnih otvorenih pitanja – pitanje nestalih, reši, navodi se u saopštenju dostavljenom JUGpressu.
“Ozbiljnog rešavanja pitanja nestalih nema ukoliko nema iskrenog pristupa tom problemu i ukoliko i danas imamo preko stotinu poznatih grobnih mesta Srba iz Hrvatske, koja se, iz neraztumljivih razloga, već dvadeset dve godine ne ekshumiraju. Verujemo da je i o tome bilo reči u susretu delegacija u Zagrebu, ali nam je žao što o tome nismo čuli ništa na konferenici za medije.
Pozdravljamo nameru predsednika Srbije da primi Udruge nestalih iz Hrvatske i pokuša pomoći rešavanju pitanja nestalih Hrvata, ali i ovom prilikom ističemo da je Srpska koordinacija u poslednje tri godine poslala više molbi za prijem predsedniku Srbije i da predsednik nije našao vremena da nas primi.
Zalažemo se za ravnopravan tretman svih žrtava i u ime porodica srpskih žrtava tražimo da predsednik Srbije primi i delegaciju Srpske koordinacije zajedno sa udrugama iz Hrvatske, kako bi u otvorenom i iskrenom razgovoru pokušali da učinimo pomak u rešenju ovog bolnog pitanja”, navodi se u saopštenju.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare