Srednjoškolcima uručene zaštitne kacige

VRANJE

Vranjskim srednjoškolcima koji imaju važeću dozvolu za kategorije AM, A1 i A2 zaštitne kacige uručio je predsednik Skupštine grada  Dejan Tričković.

On je izrazio zadovoljstvo što je Grad Vranje preko Saveta za bezbednost saobraćaja u prilici da doprinese povećanju bezbednosti na gradskim ulicama.

„Verujem da ste svi vi savesni vozači, da u toku vožnje poštujete propise kako biste zaštitili ne samo sebe već i ostale učesnike u saobraćaju. Želja nam je da kroz rad Saveta za bezbednost saobraćaja kod mladih generacija usadimo dobre navike i lepo ponašanje u saobraćaju. U tome nam svakako pomaže i republička Agencija za bezbednost saobraćaja“, rekao je predsednik Tričković.

Profesor srednje Tehničke škole i član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Vranja, Ivica Ristić, održao je i predavanje za motocikliste i mopediste.

On je govorio o ponašanju u saobraćaju, izneo podatke o učestalosti motociklista i mopedista u saobraćajnim nezgodama, kao i o značaju upotrebe zaštitne opreme.

Kako se čulo u poslednjih 20 godina u Srbiji su poginula 1.572 vozača mopeda i motocikala.

Akciju podele zaštitnih kaciga za motocikliste oragnizovali su Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja i Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare