Srednjoškolci  sakupili više od 32.000 dinara za lečenje školskih drugarica

NIŠ

Učenici ETŠ “Mija Stanimirović” sakupili su više od 32.000 dinara na humanitarnom bazaru za školske drugarice Nataliju i Ivu Bašović, održanom za vikend. Radove koje su izložili i prodavali u Obrenovićevoj ulici napravili su zajedno sa svojim nastavnicima.                           

“Udružili smo snage i napravili pregršt raznih kretivnih predmeta namenjenih prodaji na bazaru, kako bismo pomogli našim drugaricama Nataliji i Ivi da dobiju terapiju koja im je neophodna. Kreativna radionica je održana u školi.Uložili smo dosta truda, ali nam ništa ne pada teško jer tako pomažemo našim drugaricama, a želja nam je svima da ne budu dobro”, kaže Jana Kocić, učenica ETŠ „Mija Stanimirović“.

                            Na humanitarnom bazaru održanom u subotu za nama srednjoškolci su sakupili 32.800 dinara. Nedostaje još oko 9 hiljada evra koje je neophodno sakupiti do kraja aprila meseca.

                               Natalija i Iva Bašović boluju od Fridrihove ataksije, genetske bolesti koja pogađa nervni sistem i srce. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta.

                                 Neophodna im je terapija matičnim ćelijama kako bi im se poboljšalo opšte stanje organizma, srca i kvalitet života. Oni koji  žele da pomognu  devojčicama mogu da pošalju SMS sadržine 718 na 3030 ili uplate novac na dinarski 160-555296-66 ili devizni račun 00-540-0004272.5

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare