Srednje i osnovne škole od petog do osmog razreda prelaze na onlajn nastavu

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas, nakon sednice Kriznog štaba, da će srednjoškolci i đaci viših razreda osnovne škole preći na onlajn nastavu a da će školski raspust početi 21. decembra i trajati do 18. januara. Tiodorović kaže da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem a da li će biti uvođenja posebnih mera nadzora i kontrole na graničnim prelazima znaće se u narednih par dana.

Srednje škole i osnovne škole za đake od petog do osmog razreda preći će na onlajn nastavu, dok će mlađi osnovci, od prvog do četvrtog razreda nastaviti da idu u školu, predlog je Krizog štaba, preneo je novinarima dr Branislav Tiodorović.

Rekao je da se vrtići ne zatvaraju jer za to nema ni potrebe ni opravdanja.

“Doneli smo odluku da, ipak, osnovne škole nastave da rade po postojećem sistemu, od prvog do četvrtog razreda. Od petog do osmog razreda će biti sprovedeno da pređu na onlajn sistem i da to traje do početka raspusta. To smo predložili i verovatno će to tako biti sprovedeno”, rekao je Tiodorović nakon sednice Kriznog štaba.

Takva odluka važi za sve srednje škole, dodao je on.

“Došli smo do zaključka da se u srednjim školama sprovodi najviše onoga što nas plaši i što je rizik – zaražavanje srednjoškolaca, koji to onda donose kući”, objasnio je Tiodorović.

“Želimo da do raspusta školski sistem funkcioniše. Ne zatvaramo škole, sistem obrazovanja, samo ga prevodimo na manje rizičan nivo”, naglasio je Tiodorović.

“Raspust je možda malo duži na neki dan nego što je obično bio do sada, ali ćemo time obezbediti da svi nivoi obrazovanja budu obuhvaćeni svim velikim praznicima, a da učenici i studenti budu što više kod kuće i da budu manje u kontaktima i velikom riziku”, rekao je Tiodorović.

On je dodao da se fakultetima, koji imaju svoju autonomiju, predlaže da, ko god može, sprovede onlajn nastavu, s tim što će pojedini fakulteti, poput medicine ili prirodnih nauka, biti u situaciji da moraju da organizuju vežbe, uz poštovanje svih mera.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Jelena
Jelena
3 godine pre

STRASNO NA 1OO ZARAZENIH U MARTU BESE POLICISKI CAS A SADA NA 7000 NEMA POTREBE NI ZA VANREDNIM STANJEM? KO JE OVDE LUD???? STRASNO!!!

Alien
Alien
3 godine pre
Odgovori  Jelena

Krivično gonjenje svih odgovornih