SREDJUJU RASKOPANE ULICE

LESKOVAC

Direktor leskovačkog „Vodovoda“ Staniša Ristić rekao je danas da su počeli radovi na vraćanju  raskopanih javnih površina , ulica i trotoara u prvobitno stanje  dodao da to Javno-komunalno preduzeća održava vodovodnu mrežu u dužini od 450 kilometara i kanalizacionu u dužini od 200 kilometara.

“Vodovodna mreža je uglavnom od azbesta i salonita, stara je skoro 50 godina, što iziskuje značajna finansijska sredstva za održavanje. Mi smo prošle godine imali oko 1350 kvarova, ove godine približno 800 i trudimo se da sve te kvarove saniramo i vratimo u prvobitno stanje”, rekao je Ristić.

On je objasnio I da je do sada za te namene uloženo oko 1,5 miliona dinara, da je raspisan novi tender, I izabran izvođač radova,  „Maki plast“ iz Togočevca.

 

“Ova nova nabavka je oko milion dinara,  bez PDV-a a od juče smo krenuli sa saniranjem postojećih rupa”, rekao je Ristić.

“Trenutno smo na raskrsnici između ulica Dimitrija Tucovića i Save Kovačevića, mašine asvaltiraju stotinak metara dalje u Pupinovoj. Princip na kome smo birali koje otvore prvo da saniramo je frekventnost i opterećenje saobraćajnica, kao i njihova važnost, jer očekujemo za tridesetak dana da krenu sa radom osnovne i srednje škole”, rekao je on.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare