Sredinom maja studenti se vraćaju u domove

NIŠ-BEOGRAD

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević izjavio je da će studenti imati priliku da se već od sredine maja vrate u studentske domove, koji su dezinfikovani i spremni za prijem, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srbije.

Šarčević je naveo da su sređeni domovi u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, domovi u Nišu biće spremni nakon prvomajskih praznika, a zatim će se raditi i na domovima u Kosovskoj Mitrovici.

                       Priliku za povratak u domove od polovine maja imaće studenti koji su se prijavili za polaganje ispita u aprilskom roku, koji će biti održan krajem maja. Studenti će ispite polagati na fakultetima uz sve mere zaštite.

                      Onlajn nastava za studente završava se 18. i 19. maja, s tim što je ostalo da se završe blok časovi vežbi za određene fakultete, poput medicinskog, koji nisu mogli da se urade onlajn.

                      “U našem obrazovnom sistemu  samo je dva odsto fakultetskih programa akreditovano za polaganje ispita na daljinu, ali će strategija razvoja obrazovanja do 2030. godine predvideti da se i taj model polaganja stavi na raspolaganje”, kazao je ministar Šarčević.

                    Za one koji ove godine upisuju fakultet, za prijemni ispit za sada se zadržava planirani datum 22. jun, potvrdio je ministar prosvete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare